Milko Grmuša

Борис Тадић асполутно подржава Хрватску која апсолутно подржава комадање Србије

Јадранка Косор, предсједница хрватске владе: Хрватска највећи пријатељ Косова на Балкану и она апсолутно подржава суверенитет и територијални интегритет Косова


Пише: Милко Грмуша

Борис Тадић, предсједник Србије: Србија апсолутно подржава Хрватску у остварењу циља што бржег завршетка преговора и уласка у Унију. То није значајно само за Хрватску, већ и за цијелу регију

Ово су званичне изјаве највиших званичника двије државе. Као што можете да видите, предсједник једне државе апсолутно подржава државу која апсолутно подржава комадање његове државе. А кад то каже предсједник државе то значи да причамо о званичној политици државе чији је он предсједник. Дакле, да резимирам:

званична политика Србије данас јесте да апсолутно подржава комадање Србије.

Хрватска је у 2010.години у робној размјени са Србијом била у суфициту од 56 милиона долара. У истом периоду, са лажном државом Косово направила је суфицит од 52 милиона евра. Амбасадор те исте лажне државе у Загребу отворено и јавно је позвао хрватске фирме да извозе на Косово. Наравно, економски параметри су јасни, а кад ту додамо и неспоран анимозитет који Хрватска има према свему што је српско-ствари су јасне.

Проблем је у томе што држава Србија нема одговор на овакве више не само провокације, него и отворено и недвосмислено непријатељско дјеловање Хрватске. Наравно, кад знамо да Борис Тадић апсолутно подржава такву Хрватску, онда нам је и јасно зашто нема једног правог одговора Србије. У супротном, постојале би економске и политичке реперкусије.

Економске би значиле да Србија пронађе начин да дестимулише увоз робе из Хрватске. У реду господо, у Србији више нећете правити суфицит од преко педесет милиона долара годишње. Па ви губите тржиште од седам милиона људи.

Политичке би значиле да би Србија уложила официјелни приговор на свако приступање Хрватске Европској унији док ова не регулише питање имовине прогнаних Срба у акцијама етничког чишћења. Такође, Србија и Република Српска би требале да траже одштету од Хрватске због геноцида који је НДХ починила над Србима током Другог свјетског рата.

Дакле, тук на утук. Ако већ не можете да будете равноправни са САД, онда дефинитивно можете да одбрусите Хрватима. Овде није ријеч о емоцијама, него о реалној политици и интересима. Ако ви дозвољавате да вас праве кретенима онда само доказујете да сте кретени.

Власт у Србији нема рјешење, нема визију, нема памети, нема храбрости, нема поштења, нема ништа. Спасава је једино то што нема ни бољу опозицију. Уопште, проблем Србије јесте што је као држава свјетлосним миљама иза оне Србије од прије стотину година, која је са вишеструко већом стопом неписмености становништва била кудикамо озбиљнија, уређенија и организованија држава. Србији данас недостају квалитетни људи. То је тај основни проблем. Најбоље што је имала или је сама ликвидирала или је отјерала у бијели свијет. Недостаје нова идеја, нова енергија, одлучност, храброст, честитост. Они који нуде радикална рјешења и позивају на изолацију и мржњу само су друга страна ове неинвентивне и катастрофалне власти. Рјешење није сукоб, рјешење је изналажење нових путева. Рјешење је у економији, не у рату.

Србија данас не поштује саму себе. Зато је не поштују ни други. Не треба излаз тражити у метафизици, косовској жртви, апатији, деструкцији. Излаз је у раду. Излаз је у одговорности. Излаз је у отвореном изражавању својих ставова, а не забијању главе у пијесак.

Паметни више не требају да се склањају, него да почисте ову фукару која се накотила. Доста је било. Вријеме је за говњиву мотку.

(www.mlikogrmusa.com)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog