Raskrinkavanje "tajnog plana za rušenje Dodika"

Kao što znate, internet portal sputniknews.com juče je objavio članak pod imenom „Tajni plan za rušenje Dodika“. Tom prilikom, vidjevši ovaj u potpunosti neprofesionalan članak, želim skrenuti pažnju čitaocima, a sam Sputnik upitati nekoliko stvari.

Pošto su sami rekli sljedeće „Sputnjik je imao uvid u tajni plan delovanja opozicije Republike Srpske, dogovoren sa određenim međunarodnim centrima“, molim ih da za dobrobit predsjednika RS, vlasti RS i građana koji su glasali za njih, otkriju:

1) Koji su to tačno „određeni međunarodni centri moći“? Ako ste imali uvid u to, otkrijte iste MUP-u RS da i mi ovdje imamo imena ljudi i zemalja koji to nastoje da urade. Ovako mi to sve djeluje kao da je u magli...

Dalje se kaže: „Plan podrazumeva svakodnevne žestoke napade opozicije na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika „koga treba dodatno potpirivati i provocirati, uz permanentnu kriminalizaciju njegove ličnosti i stalne optužbe za navodno pokrivanje kriminalizovanih osoba.“

2) Gospodo draga, možete li mi reći u kojoj to demokratskoj zemlji opozicija ne napada vlast? Evo recite mi samo jednu zemlju u kojoj cvjeta ljubav između opozicije i pozicije. Samo jednu. Kod nas je svakako personifikacija vlasti sam gdin Dodik, tako da ja to vidim kao jedan od posve normalnih demokratskih procesa i borbe opozicije, kao što to čini svaka druga opozicija u svakoj drugoj zemlji.

Sputnjik nakon toga dodaje: „Plan rušenja vlasti u Republici Srpskoj podrazumeva i stalne optužbe na račun Vlade RS i premijerke Željke Cvijanović, koju treba, kako u planu piše, „nastaviti optuživati i pritiskati direktnim diskreditacijama oko već poznatog snimka i stalno plasirati u javnost o Cvijanovićevoj nesposobnosti i nekompetentnosti“.

3) Ista stvar kao i maloprije. Opozicija napada vlast. Ništa čudno. Jedina čudna stvar u ovome je što je redakciji Sputnjika sporan snimak, koji se potvrdio kao autentičan. Stoga, da u ovoj zemlji ima imalo morala i pravde, premijerka bi sama podnijela ostavku. Mnogo ranije.

Dalje Sputnjikovci kažu: “Iz Centra se čak sugeriše Savezu za promene da pokuša da u Narodnoj skupštini pridobije neke poslanike i preokrene ih u korist takozvanog Saveza za promene.”

4) Budibogsnama! Eto, na ovom primjeru se možda i najbolje vidi sav apsurd ovog teksta. Dakle, vlast u RS isto koliko i opozicija, ima pravo da se u parlamentu “takmiči” i pridobije narodne poslanike na svoju stranu. Što više poslanika – to sigurnija pozicija. Nijedan demokratski princip ne podriva ovu činjenicu, nego je u nekim slučajevima čak i afirmiše. To je gospodo draga, postizborna parlamentarna borba i to, neznalice, nema ama baš nikakve veze sa kojekakvim teorijama zavjere. 

I na samom kraju stoji: „U napadima na aktuelnu vlast u Republici Srpskoj u planu se apeluje na jedinstvo opozicionih lidera takozvanog Saveza za promene predvođenog najodlučnijim za rušenje vlasti, liderom Srpske demokratske stranke, Mladenom Bosićem.“

5) Po ovoj logici shvatanja, na nedavno održanim izborima u Hrvatskoj, koalicija ujedinjena oko HDZ-a je željela da sruši svoju zemlju, Vučićev SNS je na izborima u Srbiji 2012. želio da sruši Srbiju, Merkelova je „svadbom slonova“ željela da sruši Njemačku itd.

Tako da, manite se vi gospodo iz Sputnika ćoravog posla, i idite da radite nešto za šta ste kompetentniji. Npr. berite kukuruz ili maline. To je itekako častan posao. Mnogo časniji nego ovaj način na koji sada radite...

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog