Dronjak, Vasić i Stevandić: Šta je pokazao sinoćnji „Apostrof“?

Sinoćnja emisija „Apostrof“ na Alternativnoj televiziji koju možete pogledati ovdje, pokazala je nekoliko simptomatičnih i zabrinjavajućih stvari.

Prva stvar je poražavajuća za Srpsku demokratsku stranku: Nakon što je predsjednik Glavnog odbora ove stranke Milan Miličević iz objektivnih razloga otkazao gostovanje, SDS NIJE IMAO NIKOGA DRUGOG DA POŠALJE i ovo je prosto nevjerovatno. Stranka se oglasila sa željom da pošalje NESTRANAČKU ličnost, ali pošto je koncept emisije bio takav da to nije bila mogućnost, SDS nije imao nikoga da pošalje.

Ovo je pokazalo ono što se godinama priča: SDS je zatvorena partija, godinama nije primao i afirmisao mlađe, sposobne i edukovane kadrove, pa je spao na to da (makar u Banjaluci) takvih i nema. I nikakvih nema. Četvrta stolica u sinoćnjoj emisiji ostala je prazna, a čast opozicije branio je Nikola Dronjak, predsjednik mladih Partije demokratskog progresa.

E sad, kako su se njegovi sagovornici ponašali tokom emisije, to govori više o njima samima. Dronjak je sinoć istrpio salve uvreda i psovki, bez i da je na jednu odgovorio istom retorikom.

Na Dronjkov stav da su Dodikove izjave o Crnoj knjizi i zabrani pomaganja opština u kojima je na vlasti Savez za promjene polufašističke, Nenad Stevandić odgovara brojnim uvredama: „ Sram vas bilo! Vi ste neotesani! Vi ne znate ništa! Vi ste neotesan, neozbiljan balavac. Vi ne znate šta je fašizam, i vi ste sramota Republike Srpske!“ 22.38

Dronjak je odgovorio da mu je drago da građani Srpske mogu vidjeti ponašanje doktora Stevandića.

Ovaj trenutak je pokazao svu razliku partija okupljenih oko SNSD-a i opozicije. Pokazao je i da nisu svi isti. Voljeli ili ne voljeli jednog ili drugog, mora se priznati da je Stevandićevo ponašanje apsolutno neprihvatljivo i da odgovara više seoskoj retorici, a ne televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Nekulturno, nepristojno i u deficitu argumenata očigledno jedino rješenje. Čudno, s obzirom na to da je Stevandić i doktor, zar ne? S druge strane, čini se da je Dronjak pokazao mnogo veću ozbiljnost otćutavši na ove uvrede.

Dalje, ako je i postojala sumnja u autentičnost video snimaka u kojima Dodik priča o Crnoj knjizi, član GO SNSD-a Rajko Vasić sinoć ju je otklonio. Eksplicitno je potvrdio da je Dodik to rekao, što je veoma bitno istaći, jer se SNSD očigledno ni ne srami ovakvih stvari i na mala vrata uvodi autoritarni sistem. Odgovorno stojim iza ovoga napisanog. To u konačnici znači obesmišljavanje svih grana vlasti i potpuno odlučivanje samo jednog čovjeka. Da podsjetim, ovakav sistem smo odbacili prije samo 25 godina.
Ali ni Vasić nije ostao dužan, makar ne što se tiče psovki.

Kada je Dronjak upitao Vasića gdje je Dodik bio '92 kada je njegov otac učestvovao u probijanju koridora, Vasić je u svom diletantskom maniru odgovorio: „Nisam ja njegov staratelj, zašto mene pitaš? Ti sve znaš, objasni gdje je bio je.o ga ti!“

Gori, najgori, Vasić. Mora se taj čovjek učiti elementarnoj kulturi i nije mi jasno zašto se uopšte poziva u ovakve emisije.

Još je gora stvar pominjanje bloga u kojem Vasić poredi sudbinu Milana Vukelića sa sudbinom blogera Slobodana Vaskovića. Podsjećam, za to poređenje Vasković je napisao: „Premijer će biti Vasković a prvi potpredsjednik i nekoliko ministarstkih mjesta pripašće počivšem Milanu Vukeliću”, napisao je na pomenutom blogu Propagandistički Dodikov tim, potpisujući se kao Rajko Vasić, član Glavnog odbora Saveza nacionalsocijalističkih degenerika. Poveznica je jasna, to je putokaz, nalog - Vaskovića treba raznijeti kao i Vukelića.“

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog