Svi Vukotini autogolovi

Ni punih 30 dana nije prošlo od izbora Vukote Govedarice za predsjednika Srpske demokratske stranke, a on je već uspio da napravi mnogo grešaka i samim tim pokaže da se ne snalazi baš najbolje na ovoj poziciji.

Da počnemo ispočetka.

Kada je Govedarica izašao u javnost i saopštio kako SDS prekida svaku komunikaciju sa Dodikom i SNSD-om, stranka je rekla i pokazala da se ne slaže s tim.

- U isto vrijeme dok je SDS odlučivao o tobožnjem prekidu komunikacije i saradnje, u hotelu Bosna Mektić i Lukač su dogovarali saradnju (doduše institucionalnu).

- Istu noć se Mićo Mićić sastao sa predsjednikom bijeljinskog SNSD-a.

- Sutradan je SDS podržao i u brčanskom parlamentu zajedno sa NDP-om glasao za gradonačelnika Brčko distrikta Sinišu Milića. Čovjeka iz SNSD-a.

- U sedmici iza nas, predsjednici lokalnih odbora SDS-a i SNSD-a u Kostajnici su postigli dogovor da uđu u koaliciju i u toj opštini dijele vlast.

- Samo četiri dana po upućivanju poziva predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na svečani prijem povodom obilježavanja 21 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Govedarica je poziv povukao, navodeći da on "više ne važi". Opravdanje za ovaj potez je bila Dodikova izjava o  tzv. Crnoj knjizi i nepomaganju opština u kojima je na vlasti SzP. Međutim, Govedaričine stranačke kolege su nakon toga, u brojnim izjavama, govorile kako Crna knjiga i ponašanje Vlade RS prema određenim opštinama nije nikakva novost i da ona (Crna knjiga) u praksi odavno postoji, te da to svi znaju. Očigledno svi osim Govedrice.

- Na pomenutom svečanom prijemu, prema fotografijama sa internet prezentacije SDS-a, vidljivo je prisustvo između 60 i 70 ljudi, a čini se da niko izuzev članova SDS-a nije ni prisustvovao. A i oni koji su formalno van članstva zbog obavljanja neke funkcije, suštinski su u stranci.

- Šta znači Govedaričina izjava koju je dao u emisiji Apostrof na ATV-u: „Nama je potreban jedan tim ljudi, to su u principu mladi ljudi koji su obrazovani, koji su edukativno nastrojeni...“ (video: 29.35) Šta znači biti edukativno nastrojen?

- Zašto je Govedarica gostujući u emisiji Puls na BN televiziji 27.10.2016. godine bivšeg predsjednika stranke Mladena Bosića konstantno oslovljavao sa „predsjednik Bosić“?

Ipak, Govedarica je mlad čovjek. Budućnost je pred njim.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog