Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Miroslav Ilić ili početnička greška Sarajeva

Drage moje Sarajlije,

Čujem da otkazujete koncert Miroslava Ilića koji je trebalo da se održi 18. februara u sarajevskoj "Skenderiji". Kao razlog za otkazivanja koncerta nevodite nedavni snimak koji se pojavio na internetu, a na kojem „slavuj iz Mrčajevaca“ u januaru 2015. godine pjeva "Morem plovi jedna mala barka", u kojoj se veliča četnički vođa Draža Mihailović.

U redu Sarajevo, potpuno razumijem da ne želite da slušate nekoga ko veliča četničke vođe i četnike, ali ovdje nastaju problemi zbog principa.

Da li, drage moje Sarajelije, imate problem sa SDS-om koji je na vlasti sa SDA i HDZ BiH na nivou Bosne i Hercegovine? Čini mi se da nemate i ne samo da nemate, nego ste i presrećni zbog toga što su oni na vlasti umjesto SNSD-a.

Podsjetiću vas, drage moje Sarajlije, da je SDS 90-ih oživjela četnike i njihovu ideologiju u Bosni i Hercegovini. Ne samo da su oživjeli četništvo, već su ga svim srcem afirmisali i promovisali. Danas u Banjaluci imate 4 ili 5 ulica, a ko zna koliko u Republici Srpskoj, nazvanih po četnicima, kao i onaj spomenik đeneralu Draži koji je iz Brčkog prebačen u Dobrun kraj Višegrada. Sve je to urađeno u vrijeme vladavine onog SDS-a. Vi dobro znate da je SDS 90- ih godina kroz obrazovni sistem Republike Srpske rehabilitovao četnike i relativizovao četničke zločine, sad se zovu Jugoslovenska vojska u otadžbini i antifašisti su baš kao i partizani. SDS se nikada nije odrekao te politike, naprotiv, oni su najponosniji na SDS iz 90-ih.

Ne smata vam zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić i član SDS-a koji na Palama radosno dočekuje ratnog zločinca i stvaraoca Republike Srpske Momčila Krajičnika, koji je prije neki dan uručio zahvalnicu Stvaraoca Republike Srpske Vojislavu Šešelju.

Interesantno je da vam nije smetao ni koncert Zorice Brunclik u Zetri 2015. godine, iako je ta gospođa bila članica Glavnog odbora Jugoslovenske levice koju je 1994. godine (znači za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini) osnovala Mira Marković, žena Slobodana Miloševića.

Ugostili ste Aleksandra Vučića, a posjetiće vas uskoro i Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije i četnički vojvoda. Biće vam krivo, malo ćete negodovati u sebi, ali pošto je Bakir rekao da je on uvijek dobrodošao i da je to politika, bićete mirni kao bubice.

Drage moje Sarajlije, da li je Miroslav Ilić bio četnik 2011. godine kada vam je u Zetri pjevao sevdalinke ili 2015. godine kada je sa Šabanom i Halidom pjevao u Skenderiji? Ako nije bio tada, danas je još manje. Mislim da pravite početničke greške i od pristojnih ljudi pravite četnike, eto da ne bude da vam nisam rekao.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog