Mirsad Kebić

Ministre, halal ti "audi"!

J...š ministra bez "audija", i novinara bez "vijetnamke"!

Jest’ da ne volim psovat’, ali eto, pročitah šta kolege novinari pišu o novom ministrovom vozilu.

S druge strane, za sve ove godine ne nabavih "vijetnamku"! A i što će mi. Odrastao vozeći se u "audijima". Ne službenim, već svojim.

Elem, "kolege zlobnici" odmah okidoše po ministru i "audiju" pa se zakačiše i za sportska sjedala. Dobro ljudi, pa neće u "Ingolstadtu" u onakve limuzine ugrađivati skemlije. Ako mu sjedala nemaju "Lendenwirbelstütze", onda i nije neki poseban. Svaki treći naš Gastarbajter, s malo dužim boravkom ovdje, vozi takvog. Mahom za svoje pare. Ovdje, mislim u Njemačkoj. Odatle vam pišem. Zato se mi ovamo pitamo, kuda će ministar takvog audija voziti tamo.

Autoputevi završavaju u Čatrnji i Rudanci. Neka, ali da su u pola kao u zemlji gdje prave takve limuzine. A i da jesu, opet kratki su da se takva kola dokažu. Još ako nije "s-line", tu već ministra treba žaliti. Pitanje je hoće li čovjek dokučiti do dna svijesti što mu takvo auto može pružiti.

No, nije ministar za to kriv. U daleko Trebinje leti se avionom. Aerodromi i ta priča. U Sarajevo ne vjerujem da ide, a u dijaspori se s takvim kolima nema kome kurčit’. Praštajte na riječniku, ponijelo me.

I da zlo bude grđe, s kupovinom "audija", dovedoše u kontekst zatvaranje 15 škola. Pa nije vam ministar kriv što ne rađate djecu. A to što većina za to nema uslove, to već slobodno možete, između ostalog, i njega pitati. Osim toga, jasno se kaže da su kola službena. Znači nije kraj svijeta, ostaće u službi pa makar se nekad prodala na licitaciji. Pošteno je da se koja para vrati u budžet.

Dakle minstre, meni u cijeloj priči, gledajući to iz Bavarske, otadžbine službenih ti kola, ništa nije nejasno ni nelogično. Samo da me upita, ja bih preporučio "BMW", "mercedes" ili "passat". Ništa gore ne bi prošao, a niko ne bi skontao. "Audi" je već postao puno upadljiv pa se raja na to pali.

Ako me razumiješ. I što se mene tiče, ako pogodiš na kojem je jeziku ovaj blog, slobodno vozi "audi" kući, halal ti bilo!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog