Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Raspakivanje Dodika

U poslednjih mjesec dana Milorad Dodik je kazao toliko kontradiktornih izjava da bi u svakoj pristojnom društvu bio ismijan, prezren i odbačen.

Ali ne on je vrhovni autoritet Republike Srpske koji spaja nespojivo.

Čovjek koji u Jasenovcu priča o strašnim zločinima nad Srbima a onda koketiranje prvog čovjeka HDZ-a Dragana Čovića sa ustaškom ideologijom objašnjava političkim refleksom.

Čovjek koji je dobrovoljno i javno priznao genocid u Srebrenici, a sada ga žestoko negira.

Čovjek koji muslimanima čestita Bajram, a onda nakon mjesec dana džamijski ezan nazove arlaukanjem.

Čovjek kome na slavu 2016. godine dolazi ambasador Velike Britanije, zemlje koja želi da uništi Republiku Srpsku.

Čovjek čiji ministar MUP-a 2016. kaže da će MUP Republike Srpske sarađivati sa Ambasadom Velike Britanije u BiH u realizaciji projekta koji će trajati četiri godine, a sada priča o 40 specijalaca koji nam rade o glavi.

Čovjek koji prije podne poziva na jedinstvo Srba, a posle podne oponente naziva izdajicama i stranim plaćenicima.

Zašto to radi?

  • Zato što je do izbora ostalo manje od dva mjeseca i što podizanje tenzija u Bosni i Hercegovini odgovara njemu, Čoviću i Izebregoviću.
  • Zato što na taj način skreće pažnju sa malih plata, još manjih penzija, nezaposlenosti, pada nataliteta, odlaska mladih, lošeg zdravstva, starinskog školstva, nepotizma, korupcije i nerazjašnjenih ubistava.
  • Zato što nema šta da ponudi svojim glasačima osim etničke homogenizacije i deklarativne zaštite srpskih interesa.

Kako mu to uspijeva?

  • On priča ono što građani žele da čuju bez obzira koliko je to realno.
  • Najveći saučesnici u njegovoj predizbornoj kampanji su bosanskohercegovački mediji koji sve njegove nebuloze prenose i pojačavaju do ludila.
  • On uspijeva da nameće teme u Bosni i Hercegovini, da vodi igru i natjera ozbiljne institucije da reaguju na njegove gluposti.
  • Ludilo koje stvaraju bosanskohercegovački mediji ne dozvoljavaju prosječnom glasaču da se upita da li je ovo život o kojem mašta u Republici Srpskoj.

Milorad Dodik je srpski nacionalista, ljevičar, čovjek iz naroda, vlasnik vile u Beogradu, prijatelj Putina, sledbenik Trampa, četnik, antifašista, državljanin Srbije, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pravoslavac, biznismen, humanista, otac nacije, tužilac, sudija, sportista, mecena.

On je sve to ali nije ništa od toga,  jer njegov pragmatizam je u finkciji ostajanja na vlasti i ničeg više.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog