Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

A šta ćemo sa izdajnicima predsjedniče Dodik?

Poštovani predsjedniče Dodik,

Gledao sam ono tvoje obraćanje od neki dan u kojem si rekao „napad na novinara je napad na slobodu govora i takvo ponašanje u Republici Srpskoj neće biti tolerisano“, pa sam malo zbunjen.

Razumijem ja da nije dobro i demokratski tući novinare, ali šta onda činiti sa svim ovim ološom što se nakotio u našoj Republici Srpskoj. Tu su oni sorošovci, tu je onaj USAID, tu je ljubitelji Bosne koji mrze Herceg- Bosnu, tu su plaćenici Britanaca, Nijemaca i Amerikanaca, tu su razni štiftungovci i nevladinići, restartovci, BUKA-či, Bursaći, Šušnjice i Puhali.

Šta ćemo sa njima predsjedniče?

Oni neće odustati.

Sve se to urotilo protiv Republike Srpske, neprijatelji svih duginih boja, a ti od nas srpskih patriota očekuješ da poštujemo slobodu govora, demokratiju i ljudska prava. Sloboda govora je za Srbe i patriote, a to nisu ni Srbi, ni patriote, to su izdajnici roda svoga, a zna se kako treba sa takvima. Demokratija je precjenjena i nesavršena i treba nam prosvećeni apsolutizam. Da smo poštovali ljudska prava, a bogme i ženevski konvenciju ne bi ti danas bio predsjednik Republike Srpske.

Boli me predsjeniče kada vidim kako solidarnost prema prebijenom novinaru Kovačeviću prelazi entitetske granice i širi se po Federaciji. Boli me predsjedniče taj prenos nadležnosti. Da je Kovačević pravi Srbin to bi bolilo i njega i ogradio bi se od njih, ali on je samo čovjek, a nama u Republici Srpskoj ne trebaju ljudi već Srbi. Boli me predsjedniče kada vidim novinare RTRS-a, zajedno na protestu sa novinarima BN-a i ostalih USAID-ovih mezimčadi. Suze mi krenu kada gledam kako ih verbalno maltretiraju ovi jadi iz Restarta.

Stop nasilju nad novinarima RTRS-a.

Ja sam stara garda predsjedniče, ne mogu ja biti bot i mirno slušati i gledati kako blate tebe, a samim tim i Republiku Srpsku na društvenim mrežama Kako likuju šireći defetizam, apatiju i nervozu, umanjujući naše svakodnevne uspjehe. Oni se ne raduju nijednom našem kružnom toku, nijednoj našoj trafostanici, početku školske godine, redovnoj isplati penzija, ovjerenoj zdravstvenoj knjižici i proglašenju premijerke Cvijanović za počasnu građanku neke opštine. Kada ti oni iz CIN-a popisuju onoliku imovinu. Kako da ih ne bijemo kada vidim kako se raduju zabrani ulaska našeg brata Prilepina? Odmah bi ih otjerao u tri lepe materine. Danas Prilepin, moj predsjedniče, a sutra Bećković, Ristovski i Kusturica. Pa ko će nam besjediti 9. januara? Kako da ostanem pribran, i ja sam čovjek, kada vidim da Mektić uzima sve tvoje fazone i prosipa ih na svojoj konferenciji za štampu. Kako?

A sad da te nešto pitam?

Nećemo tolerisati napade na novinare, a tolerisaćemo izdajnike i strane plaćenike. Da li je to normalno predsjedniče? Nije i nikada neće ni biti. Oni će raditi protiv Srpske i kada mi prebacimo kanal ili ugasimo televizor. Autošovinizam nikad ne miruje, predsjedniče Dodik. Ni Obilić, ni Princip, ni Ljubiša Beara nisu bili tolerantni i zato ih Srbi pamte i slave. Tolerancija je za pizde i pedere.

Mnogo je njih protiv Republike Srpske i ti to znas, i mi patriote to znamo, a znamo i kako treba sa njima. Zato te molim da ih hapsiš, protjeruješ, zatvaraš, ako već nedaš da se biju. Mi želimo demokratsku i slobodnu Republiku Srpsku, bez nevladinića, mundijalista, opozicije, liberala, ateista, pedera, migranata. Mi želimo normalnu Republiku Srpsku.

Na izborima smo ti dali mač, upotrijebi ga.

Srpski patriota

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog