Denis Čarkadžić

Podržimo sve šuliće, bukejlovićke, opsenice, smajiće i plehe

“Ko bi reko čuda da se dese” pa da lideri mladih, onih koji simbolizuju i predstavljaju budućnost dva “nacionalna bastiona”, “dva oka u glavi” - SNSD-a i SDS-a budu ni manje ni više nego - Bošnjaci.

Ako neko očekuje da će tema ovih redova biti pitanje ko su ti mladi ljudi, da li imaju pravo biti ono što su u svojim prijavama za mandate upisali da jesu, zašto su se tako izjasnili, ili, zašto nisu ono što svjetina smatra da bi možda trebali biti - neka ne čita dalje.

Jer, živ i slobodan čovjek ima pravo da se osjeća, da govori i da bude ono šta hoće u bilo kom trenutku svoga života, a bez da to mora pravdati i objašnjavati bilo kome.

Osim toga, ima pravo i da ovaj besmisleni “konstitutivni” sistem dodatno obesmisli, te bude danas Bošnjak, sutra Srbin, prekosutra Hrvat, a ako, i kada zatreba i Bosanac, Kinez, Eskim, Indijanac ili, što bi vrli nam sistem rekao - “Ostali”.

Jer, taj i takav sistem koji je u tri kolone postrojio i razdvojio ljude, zatim ih sistematski opljačkao i ponizio, te ih sada tako ponižene sa podsmjehom ispraća put Njemačke i ne zaslužuje ništa drugo sem borbe protiv njega, pa i besmislom ako je potrebno.

Zašto onda javnost osuđuje te mlade ljude, i umjesto da ih podrži, njihovim javnim linčom ustvari podržava sistem - monstruma koji od nas samih pravi monstrume?

Zar oni koji sebe predstavljaju borcima protiv, u demokratskom svijetu davno izumrle matrice etničkog političkog predstavljanja, ne bi trebali ovakve “pojave” pozdraviti i u njima prepoznati način da se besmisao do kraja obesmisli?

Naravno, niko normalan ne vjeruje da su SNSD i SDS birajući Bošnjake za lidere svojih mladih doživjeli katarzu, te ispred etničkog prednost dali nekim drugim vrijednostima.

Prije će biti da su tim potezom do kraja razotkrili svoju politiku-politiku licemjerja koja je uvijek spremna da bilo koga ko iskoči iz svete matrice nacionalnog žigoše i proglasi izdajnikom, dok su u isto vrijeme u cilju opstanka na vlasti, zaštite sumnjivo stečene imovine i očuvanja pozicije “predstavnika i zaštitnika svoga naroda” oni sami u stanju pretovriti se u bilo šta, pretvarajući se tako i sami u “izdajnike”, ali bez ikoga ko bi im kao takvim mogao suditi.

Zato, podržimo “srpske” Bošnjake i Hrvate. Podržimo “hrvatske” Srbe i Bošnjake. Podržimo i “bošnjačke” Hrvate i Srbe. Podržimo sve šuliće, bukejlovićke, opsenice, smajiće i plehe.

Podržimo sve i svakoga ko besmisao čini onim što on i jeste - besmislenim, jer sve su prilike da se samo besmislom ova besmisao i može pobijediti.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog