Denis Čarkadžić

CIK, apelacije, inshallah, ambasadori i neradna nedjelja

Klikćući jučer čitav dan po bespućima portala bosanskohercegovačkih i čitajući bombastične “vijesti koje su sustizale jedna drugu”, kroz glavu mi je išla ona stara, dobra, Šobićeva - ”...čitam neke stare novine…”

Jer, stara je novina da će “CIK svoju odluku bazirati na popisu iz 2013. godine”, a još starija da će pola političke scene u BiH pohrliti da na “odluku odgovori apelacijom Ustavnom sudu BiH”.

Stara je i novost da će na tu odluku onako reagovati “međunarodni faktor”.

U najstarijim novinama odvajkada piše da se koalicija SDA i HDZ “podrazumijeva”, te da će se ove dvije stranke o svemu već dogovoriti-”inshallah”.

Znalo se i da će novi saziv Predsjedništva BiH “smijeniti jedan broj ambasadora”.

Poznato je i da su Dodik i Ivancov odavno dogovorili “da će raditi na unapređenju odnosa BiH i Rusije”.

Da vlast samo o sebi brine, pa će “svi koji su na budžetu FBiH dobiti veće plate, a ministrima i premijeru ići povećanje do 150 KM”, vijest je starija i od same vlasti u ovoj zemlji.

Da se ne lažemo, znalo se i da ća Murinjo ostati bez mandata u Mančesteru, samo je pitanje hoće li i on na “bijeli hljeb”...

No, da ne bude da u BiH nema ama baš ništa novo pobrinula se jedna, ispod starih novina zatrpana i neopravdano zapostavljena istorijska inicijativa upućena jučer u proceduru a koja glasi: Izdržite ljudi! Još malo pa nećete morati raditi nedeljom, tom radnom, “prokletom nedeljom“!

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog