Denis Čarkadžić

CIK, apelacije, inshallah, ambasadori i neradna nedjelja

Klikćući jučer čitav dan po bespućima portala bosanskohercegovačkih i čitajući bombastične “vijesti koje su sustizale jedna drugu”, kroz glavu mi je išla ona stara, dobra, Šobićeva - ”...čitam neke stare novine…”

Jer, stara je novina da će “CIK svoju odluku bazirati na popisu iz 2013. godine”, a još starija da će pola političke scene u BiH pohrliti da na “odluku odgovori apelacijom Ustavnom sudu BiH”.

Stara je i novost da će na tu odluku onako reagovati “međunarodni faktor”.

U najstarijim novinama odvajkada piše da se koalicija SDA i HDZ “podrazumijeva”, te da će se ove dvije stranke o svemu već dogovoriti-”inshallah”.

Znalo se i da će novi saziv Predsjedništva BiH “smijeniti jedan broj ambasadora”.

Poznato je i da su Dodik i Ivancov odavno dogovorili “da će raditi na unapređenju odnosa BiH i Rusije”.

Da vlast samo o sebi brine, pa će “svi koji su na budžetu FBiH dobiti veće plate, a ministrima i premijeru ići povećanje do 150 KM”, vijest je starija i od same vlasti u ovoj zemlji.

Da se ne lažemo, znalo se i da ća Murinjo ostati bez mandata u Mančesteru, samo je pitanje hoće li i on na “bijeli hljeb”...

No, da ne bude da u BiH nema ama baš ništa novo pobrinula se jedna, ispod starih novina zatrpana i neopravdano zapostavljena istorijska inicijativa upućena jučer u proceduru a koja glasi: Izdržite ljudi! Još malo pa nećete morati raditi nedeljom, tom radnom, “prokletom nedeljom“!

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li Grad Banjaluka treba organizovati svečani doček Pravoslavne Nove godine?

Rezultati ankete
Blog