Vijesti

Vidović-Harkan: Jačanje nadzora javnih preduzeća sa većinskim udjelom Republike Srpske

Ministar finansija Republike Srpske, Zora Vidović, razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom tehničke Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Jasemin Harkan, o nadzoru javnih preduzeća sa većinskim udjelom Republike Srpske u vlasništvu, te mogućnostima za njihovo efikasnije poslovanje.

Vidovićeva je istakla da bi od efikasnijeg poslovanja korist imao i Budžet i građani Republike Srpske.

„Jačanjem u oblasti upravljanja, transparentnosti i nadzora u preduzećima sa većinskim udjelom Republike Srpske moguće je ostvariti bolje poslovne rezultate od kojih će korist imati Budžet i građani Republike Srpske“, istakla je Vidovićeva u razgovoru sa Misijom MMF-a dodavši da je ovo pitanje u prioritetima Vlade  utvrđenim Programom ekonomskih reformi za period 2020-2022. godine.

„Posebna pažnja Vlade Republike Srpske u 2020. godini je posvećena sprovođenju mjera koje imaju za cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta, jačanja konkurentnosti i produktivnosti, ali i jačanju upravljanja javnim finansijama kojima će značajan doprinos dati započeta restrukturisanju pojedinih javnih preduzeća“, navela je ministar finansija Zora Vidović.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog