Region

Novak Marković (99) predvodio litiju u Murinu, iza njega Gojko Jokić (72) (VIDEO)

Iz Murine, sa trga NATO žrtava, ispod crkve Svete Petke, juče je krenula litija prema Andrijevici

U Crnoj Gori iz litije u litiju rađaju se njihovi junaci. U nedjelju je to bez sumnje bio, a vjerovatno i do kraja ''procesa litija'' starina iz Brezojevica kod Plava Novak Marković (99).

Došao sam i dolaziću dokle to god bude potrebno mojoj crkvi i mom narodu. Tu sam sa sinovima. Pod barjakom su i moj unuk i unuka. Jedan unuk je i sveštenik, pričao je reporterima Novosti Novak dok je pripremao staru crnogorsku trobojku.

U crkvu sam uveden prvi put u petoj godini. Od tada sam postao njen zauvijek. Samo ove crkve naše. Srpske pravoslavne. Ostale ne postoje. Uzalud zakoni koji se donose upereni prptiv Crkve, vjere i naroda. Ovaj narod je crkva. Jedina priznata od Boga i Vaseljenskog patrijarha. Ne bojim se ničega. Ni komunista se nisam bojao. U crkvu sam uvijek išao. Zvonio sam ja uvijek u njihovo vrijeme, pričao nam je starina Novak, dok mu je u zagrljaj hitao junak litija iz Velike Gojko Jokić (72).

Poslije bratskog zagrljaja i celivanja poveli su litiju. Prema Andrijevici, a za njima staro i mlado. Narod brani Crkvu svoju ...

 

Izvor: Novosti
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog