Vijesti

Предсједавајући Тегелтија на Инвестиционој конференцији о Западном Балкану у Лондону

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија данас је у Лондону учествовао на Инвестиционој конференцији о Западном Балкану коју организује Европска банка за обнову и развој /ЕБРД/.

Након званичног отварања Конференције и поздравних ријечи предсједника ЕБРД-а Суме Чакрабатија и Андреја Пленковића,  премијера Републике Хрватске која предсједава Европском унијом, одржана је и сједница на којој су учествовали предсједавајући Савјета министара БиХ, те премијери и министри земаља западног Балкана.

На маргинама Конференције, предсједавајући Тегелтија састао се са предсједником ЕБРД-а Сумом Чакрабатијем, са којим је разговарао о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ, те регионалним пројектима и иницијативама. 

Овом приликом, предсједавајући Тегелтија је истакао да је нови сазив Савјета министара у потпуности опредијељен да, у складу са својим надлежностима, заједно са владама ентитета настави предано да ради на европским интеграцијама и реформским процесима усмјереним на стабилизацију привредних прилика, привредни раст, повећање ефикасности јавне управе, те привлачење домаћих и страних инвестиција са циљем отварања нових радних мјеста.

На састанку је разговарано и о инвестиционим плановима за наредни пeриод, са посебним фокусом на интензивирање сарадње у пружању подршке иницијативи за ојачавање инвестиционе климе у БиХ. 

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија разговарао је данас у Лондону, на маргинама Инвестиционе конференције ЕБРД-а о Западном Балкану, са парламентарном државном подсекретарком Министарства спољних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске Венди Мортон.(kraj)

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog