Svijet

Г7 о утицају вируса корона на економски раст

Земље чланице Групе седам предузеће усклађене кораке ради ограничавања утицаја ширења вируса корона на економски раст, изјавио је француски министар финансија Бруно ле Мер.

Он је рекао да ће министри финансија земаља Г7 ове седмице разговарати телефоном како би размотрили на који начин је најбоље реаговати.
 
- Биће то усклађена акција. Јуче сам разговарао са предсједавајућим Групие седам, министром финансија САД Стивеном Мнучином, и ове седмице ћемо одржати телефонски састанак са министрима финансија Г7 како бисмо ускладили реакције - истакао је Ле Мер за телевизију Франс 2.
 
Ле Мер је нагласио да ће министри финансија еврозоне бити у контакту и да ће он разговарати са предсједником Европске централне банке Кристин Лагард.
 
Према ријечима Ле Мера, неопходно је реаговати како би се што је више могуће ограничио утицај ширења заразе на економски раст.
 
Француски министар подсјетио је да се ове године очекивао пад развоја економије за 0,1 одсто, док је зараза била ограничена само на Кину.
 
- Међутим, сада, када зараза долази у друге земље, утицај на француски економски раст биће много већи - рекао је Ле Мер, уз напомену да је још рано да се говори о новом проценту утицаја.
 
Он је подсјетио да је ширење заразе вирусом корона у Француској највише погодило секторе као што су хотелијерство, угоститељство, ваздушни саобраћај и организовање догађаја.
 
Шеф француске Службе за јавно здравство Жером Саломон изјавио је јуче да је у Француској потврђено 130 случајева заразе, што је за 30 више у односу на извјештај од суботе, 29. фебруара.
 
 
Извор: СРНА
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog