Zanimljivosti

Отворено најзабаченије радно мјесто на свијету

Ако су вам досадиле градска гужва и брзи темпо живота, можда је право рјешење за вас да преузмете радно мјесто далеко, далеко од куће.

Наиме, најзабаченија пошта на свијету налази се на отоку Гоудиер, у малој луци по имену Порт Лоцкроy, којом управља Уједињено Краљевство.

Овај оток смјештен је тик уз обалу Антарктика. Тренутно се траже три особе које би тамо радиле од новембра до марта.

Дужности укључују сортирање свих писмених пошиљки, али и чишћење измета пингвина око базе у Порт Лоцкроyу, као и комуникацију с посјетитељима.

Слободан дан имате сваке двије седмице, иако како истиче Луцy Дорман, директорица базе, запослени ионако немају гдје отићи и када имају слободно вријеме, пише ЛАДбибле.

Више од 18.000 људи сваке године обиђе оток. Они често остављају писма и разгледнице у тамошњој пошти, које је, потом, потребно послати за Уједињено Краљевство.

Залихе су хране једнократне и добијају се на почетку службе. Храна је углавном конзервирана и суха, а једини је изузетак изненадана посјета туристичког брода када постоји могућност да запослени добију нешто свјежег воћа.

Још једну потешкоћу представља недостатак текуће воде, што утиче и на туширање.

Омогућено је свега једном седмично, и то на бродовима. Поред тога што нема текуће воде, нема ни WiFi-ја.

Због ограничавајућих околности и удаљености поште, траже се појединци који су физички и ментално спремни преузети овај несвакидашњи изазов.

 

Извор: Глас Српске
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog