Vijesti

Цвијановићева подржала пројекат за борбу против болести зависности

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић подржала је данас реализацију пројекта "Системски одговор на болести зависности" који ће у Бањалуци и другим градовима Српске бити реализован у наредних 11 мјесеци.

- Надлежне институције, установе и организације Републике Српске веома одговорно и системски приступају проблему зависности од наркотика. Подржавам активности које су усмјерене на подизању свјести о штетности злоупотребе опојних дрога и сузбијање ове негативне појаве - истакла је Цвијановићева.

На састанку са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Аленом Шеранићем и представником Удружења грађана "Викторија" из Бањалуке Сањом Станић одржаном у Бањалуци, Цвијановићева је оцијенила да, поред практичне помоћи и савјета на пољу превентивног и терапијског рада који се тиче болести наркоманије, цијела друштвена заједница треба да покаже разумијевање и сензибилитет према тој популацији и њиховим породицима.

На састанку у Палати Републике је разговарано о унапређењу системског одговора на болести зависности на нивоу Републике Српске успостављањем терапијске заједнице и рада савјетовалишта са популацијом зависника од психоактивних супстанци, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике.

Шеранић и Станићева, која је и члан Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога Републике Српске, упознали су предсједника Српске о циљевима пројекта "Системски одговор на болести зависности".

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog