Vijesti

Делегација Републике Српске у посјети Санкт Петербургу

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, борави у вишедневној посјети Санкт Петербургу која се реализује у складу са Мапом пута активности за реализацију списка приоритетних праваца сарадње између Владе Санкт Петербурга и Републике Српске за период од 2019. до 2021. године.

Делегација Републике Српске посјетила је Комитет за омладинску политику и сарадњу са НВО Владе Санкт Петербурга и са првим замјеником предсједника Комитета, Богданом Заставним, разговарала о унапређењу досадашње сарадње у области младих.

"Поред досадашњих активности које ћемо наставити реализовати, предложено је неколико нових, од којих је најважнија узајамна размјена младих с циљем преноса знања и искуства у различитим областима, али и упознавања са културом и традицијом. Ове размјене, које би обухватале специфичне групе младих од 20 до 30 година старости,  који се баве одређеним областима (волонтирање, журналистика, туризам, и сл) требало би да буду реализоване од 2021.године. Разговарали смо и о могућностима за узајамне стручне посјете специјалиста из Министарства и комитета у циљу размјене знања и искустава" – истакла је Малешевићева.

У делегацији Републике Српске је и помоћник министра за правна питања у Министарства трговине и туризма, Далибор Панић, а  састанку је присуствовала и Маријана Опарница из канцеларије Представништва Републике Српске у Санкт Петербургу.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog