Svijet

Kurc: Austrija će uskratiti ulazak ljudima iz Italije

Austrija će uskratiti ulazak u zemlju lјudima koji dolaze iz Italije i zabraniće događaje u zatvorenom prostoru koji okupljaju više od 100 lјudi.

Austrija uvodi pojačane mjere usmjerene na usporavanje širenja novog virusa korona.

''Najvažniji prioritet je spriječiti širenje, jer na taj način sprečavamo unos bolesti u naše društvo. Zbog toga postoji zabrana ulaska u Austriju za lјude iz Italije, osim lјudi koji imaju ljekarsku potvrdu (koja potvrđuje da su zdravi)'', saopštio je Sebastijan Kurc na konferenciji za novinare.

Kako prenosi Rojters, Kurc i ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer najavili su i druge mjere, uklјučujući zabranu događaja u zatvorenim prostorima koji okupljaju više od 100 lјudi i događaja na otvorenom sa više od 500 lјudi. Predavanjana na univerzitetima će se zaustaviti najkasnije u ponedjelјak, a od kompanija se traži da dozvole svojim zaposlenima rad od kuće.

Austrija je ranije najavila da će na svojoj granici s Italijom uvesti zdravstvene preglede na licu mjesta, posebno cilјajući vozila s italijanskim registarskim tablicama. Takođe, prošle nedjelјe je navedeno da su zabranjeni direktni letovi do italijanskih gradova Milana i Bolonje, kao i do Irana i Južne Koreje.

Austrija je do sada imala 157 potvrđenih slučajeva i smrtnih slučajeva nije bilo, u poređenju s više od 9.000 slučajeva u Italiji i 463 smrtnih slučajeva.


Izvor:.reuters.com

Frontal/D.M.

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog