Svijet

U Vuhanu registrovano samo osam novih slučajeva zaraze, vlasti pokreću ekonomiju

Samo osam novih slučajeva zaraze koronavirusom registrovano je u Vuhanu i ostatku provincije Hubei, čime je prvi put nakon početka epidemije broj novozaraženih pao na jednocifreni broj.

Uz osam slučajeva u Hubeiju, sedam novih slučajeva registrovano je u ostatku zemlje čime je broj novozaraženih sa četvrtkom ujutro iznosio 15 što takođe predstavlja rekordno nizak broj, piše Gardijan.

U prethodna 24 sata broj novozaraženih bio je 24.

S obzirom na novonastalu situaciju smanjenja broja zaraženih, vlasti kineske provincije Hubei odlučile su popustiti pojedine striktne odluke o suspenziji putovanja. Takođe, uz nadzor vlasti, ponovo se otvaraju pojedine kompanije i tvornice.

Ekonomija provincije Hubei žestoko je pogođena koronavirusom. U tom dijelu Kine najvažniju ulogu imaju proizvodnja automobila i trgovina.

Statistika proizvodnje pala je na najniže grane u februaru, a vlasti se nadaju da će se ekonomska slika vratiti u stanje iz decembra 2019. godine tokom sljedećeg aprila.

Takođe, aerodromi i aviokompanije posebno su osjetile koronavirus s obzirom da je broj putnika pa za nevjerovatnih 84 posto.

 

Izvor: klix.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog