Vijesti

Засједао Штаб за праћење епидемиолошке ситуације у Српској, нема новообољелих

У Српској нема нових потврђених случајева позитивних на вирус корона, тако да је укупан број и даље 18, од којих је шест хоспитализовано у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) РС и нико није животно угрожен, истакао је министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић.

Шеранић који је и предсједник Штаба за праћење епидемиолошке ситуације у Српској рекао је данас након састанка Штаба да су све три особе код којих је јуче потврђен вирус корона из Бањалуке.

- Српској је под надзором укупно 1.044 особе које су допутовале из иностранства или су биле у контакту са људима који су допутовали из заражених подручја - рекао је Шеранић и додао да су је из хоспитализације до сада изашла 21 особа.

Он такође упозорава на смањивање социјалних контаката са фокусом на особе које долазе из земаља са великим бројем заражених.

Министарка управе и локалне самоуправеб РС Лејла Решић истакла је да већина локалних заједница већ спроводи препоручене мјере.

- Тражимо до свих да сутра ујутро мјере превенције буду приоритет. Подсјећамо да је дозвољена електронска комуникација те да постоји начин да се смањи број одлазака на шалете и већ сутра ћемо издати инструкције у вези са тим – рекла је Решићева, нагласивши да је потребно појачати контроле кућне изолације.

Решићева је рекла да ће од сутра бити издата наредба да комунална полиција контролише контролу изолације особа. 

 

Извор: Глас Српске
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog