Vijesti

Mitrović: Uspostaviti normalizaciju kod međunarodne razmjene robe

Saobraćajni koridori za cestovni prevoz tereta kao jedan od načina za uspostavljanje normalizacije kod međunarodne razmjene robe

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović je iznio prijedlog da se, na nivou ministara saobraćaja zemalja u okruženju, uspostavi komunikacija koja će omogućiti protok robe između zemalja, a tako i u tranzitu. 

Kako se globalni problem u vezi sa pandemijom bolesti COVID-19 usložnjava iz dana u dan, tako i države preduzimaju mjere koje se zasnivaju na preporukama zdravstvenog sektora. Međutim, realan problem koji imaju sve zemlje jesu smetnje u protoku robe, posebno u međunarodnom saobraćaju pa je potrebno preduzeti dodatne mjere kako bi se ublažile posljedice po privredu.

Stoga je ministar Mitrović predložio da se dogovore i usaglase adekvatni saobraćajni koridori kako bi se što manje opteretili privrednici. 

"Zajedničko djelovanje u ovako izuzetno teškoj situaciji je sada od presudnog značaja, posebno kad je prevoz prehrambenih i zdravstvenih proizvoda u pitanju, ali i svih drugih sirovina i proizvoda koji su podrška osnovnoj djelatnosti privrednika, a sve kako bi se uklonile barijere koje danas postoje, te definisali saobraćajni koridori koji bi bili isključivo namijenjeni protoku robe cestovnim putem", saopšteno je iz ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog