Vijesti

Потврђено седам нових случајева обољелих од короне у Републици Српској

Синоћ је у Бањој Луци потврђено још седам нових случајева обољелих од вируса корона, чиме је број обољелих повећан на 27. Међу потврђеним случајевима је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској лабораторијском анализом узорака (укупно 76 у посљедња два дана) у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код још седам особа у Републици Српској, док се један налаз понавља због контроле квалитета.

Ријеч је о четири мушке особе средње животне доби и једном млађем мушкарцу, као и о двије женске особе средње животне доби.

Једна особа је из Прњавора, једна из Добоја, док су остале особе из Бањалуке. Све ове особе су у кућној изолацији и под надзором епидемиолога.

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић потврдио је да је позитиван на вирус корона.

"Јављено ми је данас да сам позитиван на корона вирус. Налазим се у кућној изолацији и добро се осјећам, без икаквих симптома и без повишене температуре и без кашља", рекао је Клокић за АТВ.

"Речено ми је да будем у контакту са дежурном епидемиолошком службом и да обавијестим све контакте са којима сам имао комуникацију и било какав додир, што сам и учинио."

Како сазнаје АТВ и остали чланови Владе су предузели превентивне мјере.

У Републици Српској до сада је потврђено 27 случајева позитивних на нови вирус корона

Све особе су стабилног здравственог стања, са благим или без симптома.

Тренутно су у Републици Српској под здравственим надзором 4864 особе које су допутовалa из подручја захваћених вирусом SARS-CoV-2

Из здравственог надзора изашло је укупно 216 особа.

Такође, тренутно је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у изолацији је 16 особа (седам особа позитивних на тест вируса корона и девет особа у изолацији).

До сада је из болничке изолације Универзитетском клиничком центру Републике Српске изашлo укупно 28 особa

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институт за јавно здравство Републике Српске ће редовно обавјештавати јавност о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog