Vijesti

Testirani ministri koji su bili u kontaktu sa ministrom Klokićem negativni na virus korona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su tokom noći testirani ministri koji su bili u kontaktu sa Zlatanom Klokićem, ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, a kojem je juče potvrđeno da je zaražen virusom korona.

"Ministar Zlatan Klokić za koga je potvrđeno da je pozitivan na virus korona bio je na sjednici Vlade prošli četvrtak i na sastanku kriznog štaba u nedjelju. Sa njim su bili ministri Alen Šeranić, Srđan Rajčević, Natalija Trivić i Anton Kasipović, te glavni republički inspektor za zdravstvo. Na testiranje je išla i ministar Sonja Davidović jer sjedi pored Klokića na sjednicama Vlade. Svi su testirani i svi su negativni", rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Članovi Vlade Republike Srpske preduzeli su preventivne mjere i otišli na testiranje nakon što je potvrđeno da je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić pozitivan na virus korona.

Premijer Višković je rekao da Vlada preduzima sve mjere, ali da je najveća odgovornost na građanima koji treba da poštuju te mjere.

"Vidjeli ste šta se desilo u Srbiji, i obraćanja predsjednika Aleksandra Vučića, od 5.000 onih koji su trebali biti u izolaciji, više od 1.000 nije ispoštovalo mjere Vlade Srbije. Dakle, najveća odgovornost je na nama samima. Poštujte mjere, jer vrhunac talasa epidemije očekuje se za 15-ak dana, a poslije toga nadamo se da će situacija biti bolja", naglasio je Radovan Višković. 

 

Izvor: rtrs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog