Vijesti

Kažnjena sa 1.000 KM: Na Instragramu objavila lažnu informaciju o korona virusu

Policija iz Gradiške uhapsila je ženu B. B. Iz tog grada koja je na svom Instagram profilu objavljivala lažne informacije, saopšteno je iz PU Gradiška.Oni su dodali da je ona na svom instagram profilu “biljchiii” objavila tekst sljedećeg sadržaja:

“Ubićete nas medijima i depresijom ne koronom prestanite više pričati o tome! Držite se 3 dnevnika dnevno i previše! Hvalite Gradišku nema korone kako bi je uzdigli od svih gradova u RS, a ovamo ženu u Gradišci skrivate da je i testirana i zaražena i već 7 dana u kućnom karantinu. Pošto to radite takvi lažni mediji nam ne trebaju sve radite politički ne za zdravlje ljudi! Da je za naše zdravlje davno bi sve zatvorili na 28 dana i završili s tim! Ja sad apelujem na građane naše da rasturimo depresiju i da se više prestane o tome pričati! Cilj im je svima da unište našu ekonomiju i zatupe nam mozak a ne da nas zaštite… Jer opet ponavljam šuti se u našoj opštini (gradu) o pozitivnim testovima!”

U policiji su dodali su na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici identifikovali su koja je osoba i odmah je pozvana u prostorije PU Gradiška.Ona je tom prilikom priznala da je ona lično objavila navedeno bez posebnog obrazloženja za isto.

“O navedenom je putem telefona obavješten dežurni tužilac OJT Banjalula koji se izjasnio da u konkretnom događaju ne postoje elementi krivičnog djela, već postojanje elemenata prekršaja po tački 2. Odluke Vlade RS o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske, te je licu B.B. uručen prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 1.000 KM” – rekli su u policiji.

Podsjećamo da je 19.03.2020. godine, na sjednici Vlade Republike Srpske u Banjaluci, a na inicijativu MUP-a Republike Srpske, usvojena odluka o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije, proglašene na teritoriji Republike Srpske, koja definiše da se za vrijeme vanredne situacije zabranjuje iznošenje ili prenos lažnih vijesti, tvrdnje kojima se izaziva panika, ili teže izaziva javni red i mir, te onemogućava ili značajnije ometa sprovođenje odluka i mjera državnih organa ili organizacija. Navedene zabrane se iznose na radnje učinjene putem sredstava javnog informisanja, društvenih mreža ili sličnih sredstava.

 

Izvor: banjaluka.com
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog