Vijesti

МУП РС: Санкционисано 56 грађана због непоштовања полицијског часа

Због непоштовања полицијског часа у Републици Српској, полицијски службеници су синоћ од 20,00 часова до 05,00 часова санкционисали 56 грађанина који су затечени на улици, ван својих станова.

Грађанима који не поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања, издат је прекршајни налог по члану 22 Закона о јавном реду и миру.

Када се ради о мјерама поштовања изолације: 

-У 09,50 часова, 22.03.2020. године полицијски службеници ПС за БС Бијељина су  зауставили и контролисали Ј.К. из Дворова, јер иста није поступила по наредби епидемиолошке службе којом је наложена самоизолација на адреси становања, тј. иста се кретала на јавном мјесту. Лицу је уручен прекршајни налог из члана 22, Закона о ЈРиМ-у.

-У 12,10 часова, 22.03.2020. године, полицијски службеници ПС Бијељина 1, на адреси становања су пронашли Д.Б. из Патковаче који је патроли полиције предочио рјешење РУ за инспекцијске послове. Исти је потврдио да је данас напустио мјесто пребивалишта као и да се није пријавио у епидемиолошку службу ДЗ Бијељина. Лицу је уручен прекршајни налог из члана 22, Закона о ЈРиМ-у.

 -У 17,45 часова, 22.03.2020. године, у улици Војводе Степе Степановића, град Требиње, од стране А.К. из Требиња, нарушен је ЈРиМ из члана 22 (самоизолација). Починиоцу издат прекршајни налог.

- Б.Б. из  Оштре Луке, није поступио по рјешењу Републичке Управе за инспекцијске послове, а које се односи на кућну изолацију у трајању од 14 дана, чиме је нарушио ЈРиМ из члана 22, ЗоЈРМ.

 -У 15,00 часова, 21.03.2020. године, полицијски службеници ПС Зворник, издали су прекршајни налог због прекршаја из члана 22, Закона о ЈРМ-у, Ж.Д., јер је утврђено да се исти не придржава рјешења града Зворника, којим се подразумјева боравак у кући од 13.03. до 27.03.2020. године. 

Истовремено, у протекла 24 часа евидентирано је једно кривично дјело против здравља људи: 

Око 20,50 часова, полицијски службеници ПС Милићи су, у Милићима, у улици Цара Душана зауставили ПА „Рено“ којим је управљао Г.М. из Милића који је прекршио Одлуку Владе РС о забрани кретања послије 20,00 часова. Такође, наведеном лицу је 22.03.2020 године на ГП Жупања, издато рјешење од стране Федералне управе за инспекцијске послове којим је наведеном лицу забрањено кретање ван простора боравка у трајању од 14 дана, што је исти прекршио. Обавијештен је дежурни тужилац која се изјаснила о постојању КД. Лицу је издат и прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 22, Закона о ЈРМ-у РС.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.



Фронтал

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog