Vijesti

Doktorica kažnjenja zbog "širenja panike"

Nakon SDS-ovog saopštenja, koje potpisuje kardiolog iz Prijedora Maja Stojić Dragojević, inače član Predsjedništva SDS-a, doktorica je pozvana u policiju. Uručen joj je prekršajni nalog zbog kršenja odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Iz policije navode da je doktorica postupila protivno navedenoj Odluci Vlade Republike Srpske.

U SDS - ovom saopštenju, koji je prenio manji broj medija, ali i jedan portal TV kuće, tvrdi se da je "epidemija korona virusa pokazala "manjkavosti našeg zdravstvenog sistema".

"U svijetu postoje protokoli, preporuke za terapiju i tretman… Ali u Republici Srpskoj određeni broj zdravstvenih ustanova uopšte nema ni infektologa, epidemiologa. Nemamo timove, organizovane službe, dovoljan broj respiratora… Imamo manjak intenzivne njege, na šta je trebalo mnogo ranije misliti. Nama ne znače kreveti bez adekvatne opreme, edukovanog kadra, neophodne terapije, treba nam adekvatna intenzivna njega! Nepripremljeni čekamo na ono što će nam stići. Veliki problem je broj potrebnih testova, koje već sad nemamo u određenim zdravstvenim ustanovama", rekla je Stojić-Dragojević juče u pisanoj izjavi.

Stojićeva je odbila da plati kaznu od 1.000 KM.

 

Izvor: N1.ba

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog