Vijesti

Забиљежена 42 прекршаја у вези са ванредном ситуацијом у посљедња 24 часа

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, у протекла 24 часа санкционисано је 48 грађана у протекла 24 часа у Републици Српској.

Подсјећамо, од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.vladars.net  и www.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Истовремено, у протекла 24 часа евидентирана су два кривична дјела против здравља људи: 

- Око 20,45 часова, полицијски службеници Полицијске станице Центар су у Улици  А. Кнежевић због основа сумње да се крше мјере Штаба за ванредне ситуације, извршили су контролу путничког возила марке „Шерволет“ у којем су се налазили М. Б. из Теслића и Т. Р. из Угљевика, којом приликом су утврдили да не поштују наложене мјере надлежног инспекцијског органа о карантину и самоизолацији, те да не бораве на адресама које су наведене у Рјешењу о изолацији, издато на граничном прелазу Изачић од стране Федералне управе за инспекцијске послове, након чега су лишени слободе. Обавјештен тужилац ОЈТ Б. Лука, који се изјаснио да се ради о КД Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

-  Полицијски службеници Полицијске управе Требиње, поступајући по оперативним сазнањима да је Х.С. из Требиња, прекршио мјеру самоизолације, односно да је исти кретао по граду Требињу и боравио у просторијама „Unicredit Banke“ у Требињу, приступили су провјерама, гдје је утврђено да је исти боравио у просторијама горе наведене банке и кретао се по граду. Такође је утврђено да је исти прелазио државну границу између БиХ и Хрватске дана 17. и 18.03.2020. године, иако му је дана 16.03.2020. године издато Рјешење Федералне управе за инспекцијске послове, којим се исти ставља под здраствени надзор и којим му се забрањује кретање, односно напуштање мјеста боравка у трајању од 14 дана, са почетком од 16.03.2020. године. Обавијештен тужилац ОЈТ Требиње. Полицијски службеници су привели ово лице у службене просторије ПУ Требиње гдје је саслушан у својству осумњиченог за КД Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије. 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

 

Фронтал

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog