Kultura

Дигитална кампања МСУРС #OстаниКодКуће (ФОТО)

Због тешких околности у којима смо се нашли и ванредних превентивних мјера Владе Републике Српске, институције културе из сигурносних разлога су затвориле своја врата за посјетиоце.

У немогућности да пoсјетиоцима представимо своје садржаје Музеј савремене умјетности Републике Српске у наредном периоду покренуће дигиталну кампању путем које ћемо нашој публици представити актуелну изложбу али и бројне друге дигиталне садржаје. 

Свјесни чињенице да се данашња комуникација највише одвија на друштвеним мрежама и дигиталним платформама, МСУРС ће користити своју фејсбук и инстаграм страницу као медиј за промоцију активности ове установе али и савремене умјетности.


Пратећи препоруке ICOM-a (Интернационалног комитета музеја) који је покренуо акцију под називом #Museumsandchill усмјерену на кориштење друштвених медија за промоцију музејских активности које допиру до публике код куће, покушаћемо као и многи други регионални и свјетски музеји у наредном периоду да путем разноврсног дигиталног садржаја помогнемо људима да се опусте и уклоне стрес изазван изолацијом.

Наша кампања биће усмјерена на актуелну изложбу „Story Lines“ умјетничког пара диСТРУКТУРА  који долази из Београда а који се протеклих година на регионалној умјетничкој сцени истичу својим необичним поставкама и мултимедијалним пројектима.

Изложба ће бити представљена путем видео материјала са посебним акцентом на мултимедијални пројекат We are living in a beautiful wOURld који настаје 2007. године као својеврсна дигитална архива интимних прича о људима који су из политичких, економских, социјалних и многих других разлога мигрирали и наставили своје животе у другим градовима Европе.

 Публици ћемо пружити прилику да прате свједочанства ових људи и на тај начин представити овај необични умјетнички пројекат који је у МСУРС представљен путем интерактивне мапе и 85 QR кодова.


Осим актуелне поставке, у наредном периоду представићемо и бројне друге дигиталне садржаје из архиве нашег музеја али и настојати да у овим тешким временима останемо умрежани са нашим бројним партнерима, сарадницима и умјетницима тако што ћемо дијелити и подржавати дигиталне садржаје, занимљивости, препоруке, текстове и видео материјале наших пријатеља.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog