Društvo

Razlozi zbog kojih je za kratko vrijeme ZOOM postao najvažnija aplikacija za poslovanje

Sada, više nego ikada, platforme za video konferenciju su pokazale svoju svrsishodnost i neophodnost. Nedavno je ’’Zoom’’, kao jedna takva platforma, ostvario ogroman proboj na tržištu za kratko vrijeme, čija vrijednost prelazi vrijednost vodećih aviokompanija.

’’Zoom’’ je postavio određene standarde koje bi svaki poslovan čovjek trebao da uzme u obzir.

 JEDNOSTAVNOST

Dugo vremena, ovakav vid komunikacije zahtijevao je preuzimanje softvera, razumijevanje načina podešavanja i komplikovan postupak pozivanja. S druge strane, ’’Zoom’’ je prilično jednostavan kao i ’’FaceTime’’.

Samo kliknete na link u pozivnici i vaš sastanak će se pokrenuti. Ako nemate instaliranu ’’Zoom’’ aplikaciju, tražiće vam se preuzimanje i instaliranje. Brzo je i jednostavno, što znači da je to nešto s čime se mogu nositi i najmanje tehnološki pismeni korisnici.

PRISTUPAČNOST

’’Zoom’’ se može koristiti na bilo kom uređaju, bilo da je u pitanju laptop, iPad, iPhone, desktop računar ili Android uređaj. To znači da ga skoro svako može koristiti, i bilo gdje, što predstavlja još jedan način da se olakšaju stvari.

Naravno, to je takođe dragocjena lekcija za svaku kompaniju. Što više vaših klijenata može koristiti vašu uslugu ili kupiti vaše proizvode, to je bolјe. Razlog zbog kojeg je ’’Zoom’’ doživio uzlet na tržištu je taj što ga svi mogu koristiti bez obzira na način povezivanja na Internet.

PRIUŠTIVOST

’’Zoom’’ je besplatna platforma, što svakako pomaže, ne samo u smislu pridruživanja sastancima, jer ta karakteristika važi za puno drugih sličnih platformi. Kada je riječ o ’’Zoom’’ platformi, možete besplatno priređivati sastanke, što nije slučaj sa konkurentskim platformama. Međutim, mnogi od njih trenutno nude besplatne verzije kako bi pomogli kompanijama, jer su radnici prinuđeni da rade od kuće.

’’Zoom’’ nije izmislio ’’freemium’’ model, odnosno model gdje kompanija nudi verziju svoje usluge besplatno, a zatim naplaćuje dodatne funkcije, ali je time zasigurno ovladao visoko-tehnološkim tržištem, jer se ranije nije radilo na takav način. Kao rezultat toga, milioni lјudi koriste ’’Zoom’’ na zaista kreativne načine kako bi ostali povezani i zbog posla i iz ličnih razloga.

POUZDANOST

Govoreći o tim milionima lјudi, ’’Zoom’’ se izuzetno dobro držao, uzimajući u obzir porast korištenja u posljednjih nekoliko sedmica. Naravno, bilo je nekoliko propusta, ali kada pomislite na čistu propusnost i obradu podataka koja se mora dogoditi da bi se omogućili video sastanci u stvarnom vremenu, zapravo je prilično impresivno da se cijela stvar nije srušila. U slučaju ove platforme, mnogo lјudi zavisi od izdržljivosti njene tehnologije. Dosta kompanija koristi ’’Zoom’’ kako bi ostali u kontaktu i održavali svoje timove produktivnim, što znači da nema mjesta zaustavljanju.

INTERESANTNOST

Na kraju, ’’Zoom’’ je poprilično zabavan. Na primjer, umjesto da organizujete sastanak gdje svi moraju da zagledaju vašu kuhinju, možete dodati sopstvenu pozadinu, tako da izgleda kao da ste na plaži ili u svemiru. Možda mislite da su te vrste funkcija potpuno nepotrebne, i bili biste u pravu, nisu. Zato i jeste zabavno, a u ovakvom vremenu svima nam je potrebno malo zabave.


Izvor: inc.com

Frontal/D.M.

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog