Društvo

Kreativni načini proslave uz poštovanje socijalne distance

Pandemija novog virusa korona primorala je mnoge da otkažu svoja vjenčanja, rođendane i godišnjice, s obzirom na preporuke da ostanu unutra i održavaju socijalnu distancu. Međutim, ljudi su postali kreativni.

Mnogi nisu dozvolili da im pandemija pokvari proslavu, okupili su se, održavajući socijalnu distancu, kako bi bili jedni uz druge u posebnim prilikama.

Evo nekoliko primjera kako se lјudi okuplјaju, ali ipak ostaju razdvojeni, održavajući socijalnu distancu.

Par u Singapuru, koji se vratio iz Kine, odlučio je da ceremoniju vjenčanja organizuje putem livestream-a, kako bi izbjegli potencijalno izlaganje svojih prijatelјa i porodice virusu.

U Minesoti, par se vjenčao u dnevnoj sobi, uz prisustvo bliskih prijatelja i porodice, a za ostale goste, ceremoniju su prenosili putem ’’Zoom’’ platforme.

Jedan par imao je virtuelnu ceremoniju vjenčanja putem igre "Animal Crossing: New Horizons", nakon što je prava ceremonija otkazana.


Saznanje da ne može imati rođendansku zabavu, slomilo je srce jednoj osmogodišnjoj djevojčici. Ali, njeno raspoloženje se popravilo nakon što su joj njene komšije poželjele srećan rođendan izdaleka.

S obzirom da nije mogao da posjeti svoju ženu na godišnjicu braka, koja je u staračkom domu, muškarac u Konektikatu stajao je ispred doma sa natpisom: "Volio sam te 67 godina i još uvijek te volim. Srećna godišnjica braka."

 

 

Frontal/D.M.

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog