Vijesti

Banja Luka: Restriktivne mjere ostaju na snazi do 5. aprila

Danas je održana sjednica gradskog Štaba za vanredne situacije

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je u obraćanju medijima nakon održane sjednice kazao da trenutno stanje na terenu pokazuje da mjere koje su na snazi ne treba da budu liberalizovane.

On je dodao da se u karantinu na Rakovačkim barama se nalaze četiri osobe, koje su prekršile izolaciju.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da s obzirom na preminule i ljude u izolaciji sve restriktivne mjere ostaju na snazi do 5. aprila. To podrazumijeva da neće biti dozvoljen rad onima kojima je odlukom Republičkog štaba dozvoljeno, a među kojima su prodavnice sa bijelom tehnikom.

Rekao je da je republičkom naredbom dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina u određenim intervalima. Tako će u petak od 07.00 do 11.00 časova biti zabrana kretanja za sve one koji ne moraju ići na posao ili iz zdravstvenih razloga kako bi stariji građani mogli da obave svoje obaveze.

Naglasio je da se od petka zatvaraju park Mladen Stojanović, Banj brdo i javne teretane, čime se nastoji spriječiti okupljanje građana u narednim danima kada se očekuje lijepo vrijeme.

Istakao je da je naređeno da se danas izvrši dezinfekcija prostora gdje radi dosta lica među kojima su pošte, tvornica obuće Bema te druge ustanove.

Radojičić je od republičkog štaba zatražio da isprave nelogičnosti na pojedinim linijama javnog gradskog prevoza koje se preklapaju sa drugim opštinama.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog