SARS-CoV-2

U Republici Srpskoj još sedam osoba pozitivno na virus korona

Virusom korona zaraženo je još sedam osoba, saopštio je danas na pres konferenciji ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

U protekla 24 časa testirano je 343 uzorka, a pozitivnih osoba na koronovirus bilo je sedam. 

Riječ je o tri žene i četiri muškarca. Dvije žene su starije životne dobi, jedna je srednje životne dobi. Dva muškarca su srednje životne dobi, jedan mlađe a jedan starije životne dobi.

Kada se radi o teritorijalnom rasporedu, dvije osobe su iz Bijeljine, po jedna osoba je iz Banja Luke, Mrkonić Grada, Teslića, Kotor Varoši i Istočne Ilidže. 

Sa današnjim danom, koronavirus je potvđen kod 274 osobe. 

Pet osoba u Republici Srpskoj je preminulo od posljedica koronavirusa, a 21 osoba se oporavila, od čega su dvije osobe iz Čelinca, a ostale iz Banja Luke. 

Jedna doktorica iz UKC Banja Luka je takođe pozitivna na virus korona, i riječ je o porodičnom kontaktu jer je suprug predhodno bio pozitivan. Doktorica ne radi do 26. marta, odnosno od kada je utvrđeno da je suprug pozitivan. 

Institut za javno zdravstvo je zadužen da radi analizu uzoraka sa terena,  odnosno iz cijele Republike i ciljaju se kontakti koji se nalaze u populaciji lica koja su pozitivna na korona virus, dok se u Kliničkom centru rade uzorci svih onih koji se nalaze u UKC-u, čekaju hospitalizaciju i imaju simptome.  

"Ono što je dobro jeste što imamo manje pozitivnih, što znači da su kontakti lica koja su bila pozitivna imaju negativan nalaz", izjavio je ministar Šeranić. 

Do sada je testirano 2320 osoba, a pozitivno je 274 osobe. 

 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog