Vijesti

Zabilježeno 95 prekršaja u vezi sa vanrednom situacijom

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj sankcionisano je 37 građana zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Prekršajno je sankcionisano i 57 građana koji nisu poštovali Zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta/boravišta, a koji se odnosi na period subotom od 12.00 do nedjelje u 18.00 časova, saopšteno je iz Ministartsva unutrašnjih poslova Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

U protekla 24 časa evidentirano je i jedno lice koja je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

U 1.35 časova Policijskoj stanici Prnjavor radnik ЈP "Autoputevi Republike Srpske" prijavio je da je nepoznato lice lice došlo pješke na naplatno mjesto "Prnjavor" na autoputu "9. januar" i napravilo štetu kod naplatne kućice, nakon čega je pobjegao.

Policijski službenici su izvršili uviđaj i utvrdili je da je nepoznato lice iz kolovoza iščupalo vertikalnu plastičnu zapreku, polupalo staklo na svjetlosno-signalnom uređaju koji se nalazi na ulazu u naplatno mjesto, a nakon toga oštetilo kamere.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka događaj je kvalifikovao kao krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je djelo izvršeno u vrijeme zabrane kretanje svih lica na javnim površinama.

MUP Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona /Kovid-19/ u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2" i Kovid-19 bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

Izvor: Srna 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog