Vijesti

U Srpskoj nova dva slučaja zaraze virusom korona; Ukupno 304

U posljednja 24 časa Institut za javno zdravstvo Republike Srpske testirao je 94 uzorka, a pozitivnost na novi korona virus utvrđen je kod dvije osobe, rekao je na konferenciji za medije ministar zdravlja i socijane zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je kazao da su obje osobe iz Banjaluke, te da se radi o bliskim kontaktima sa osobama koje su prethodno evidentirane kao osobe koje su pozitivne na korona virus.

"Sa današnjim danom potvrđujem da imamo 304 potvrđena slučaja lica koja su pozitivna na korona virus. Nažalost, dvije osobe su preminule od posljedica oboljena korona virusom a radi se o jednoj osobi iz Banjaluke i drugoj iz Ribinika. Obje osobe su bile na respiratoru i imale su niz drugih oboljenja", izjavio je Šeranić.

Ukupan broj preminulih u Republici Srpskoj je 9.

Ministar Šeranić je istakao i da je do sada 35 osoba oporavljeno te da se većina oporavljenih odnosi na treći klaster iz Banjaluke.

"Trenutno u Kliničkom centru imamo 37 osoba koje se nalaze na odjelu Kovida sa teškom kliničkom formom, 49 pacijenata se nalazi na donjoj lokaciji na pulmologiji sa lakšom ili srednje teškom  kliničkom slikom, na respiratoru imamo 7 pacijenata i u izolaciji u Kliničkom centru je trenutno 10 osoba koje čekaju nalaze", kazao je Šeranić.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog