Vijesti

U Republici Srpskoj nova dva slučaja; ukupno 348

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je u posljednja 24 časa testirano 179 osoba, te da je virus korona potvrđen kod dvije osobe.

"Riječ je o jednom muškarcu srednje životne dobi i jednom muškarcu mlađe životne dobi. Jedan je iz Banjaluke a jedan iz Laktašta. Jedan od njih je već hospitalizovan, znači bio je već u Kliničkom centru sa srednjom kliničkom slikom, dok je drugi muškarac iz zajednice, jedan od kontakata", rekao je ministar.

On je naglasio da još uvijek nije vrijeme za opuštanje i da građani trebaju i dalje da se pridržavaju daljnjih preporuka.
 
Ministar Šeranić je istakao da je do sada u Republici Srpskoj izliječeno 65 osoba od virusa korona, od kojih je 46 osoba iz Banjaluke, 7 iz Laktaša, 3 osobe iz Kneževa a po dvije iz Modriče, Prnjavora i Čelinca.
 
"Što se tiče Kliničkog centra 37 pacijenata je srednje teške ili teške kliničke forme, 5 pacijenata se nalazi na respiratoru, u izolaciji je trenutno 10 pacijenata koji čekaju nalaze UKCA-a i na Pulmologiji je trenutno 46 pacijenata", izjavio je ministar Šeranić na konferenciji za medije.
 
Broj preminulih od virusa korona u Republici Srpskoj je 12.
 
Kada je riječ o ulascima građana u Republiku Srpsku na graničnim prelazima gdje su formirani karantini, tačnije u Brodu, Šamcu, Rači, Karakaju i Gradišci ukupan broj lica u karantinima je 45.
 
Kada je riječ o starosnoj strukturi osoba pozitivnih na virus korona, ministar Šeranić je kazao da je 232 osobe starosti od 30 do 64 osobe, od 65 do 75 je 29 osoba, a preko 75 su 23 osobe.
 
Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog