SARS-CoV-2

6 zemalja svijeta sa najuspješnijim odgovorima na pandemiju – Šta imaju zajedničko?

Njemačka, Novi Zeland, Belgija, Finska, Danska i Island su države sa jednim od uspješnijih odgovora na pandemiju COVID-19.

Sve ove zemlјe uspjele su da izravnaju epidemiološku krivulju zahvalјujući proaktivnom odlučivanju. Takođe, bile su bolјe pripremlјene u pogledu medicinske opreme i zaštitne opreme za medicinsko osoblјe i širu javnost. Međutim, šta je zajedničko svim ovim državama?

Pomenute države su definitivno opovrgnule zloglasni pojam kako žene ne treba da se miješaju u politiku, s obzirom da je zajednička stvar ovim državama upravo žensko liderstvo.

Pored kvalitetnog odgovora na zdravstveni aspekt krize, pozdravljen je i njihov empatični, te transparentni pristup, pri čemu je uzeta u u obzir njihova pažnja i briga o socijalnom i ekonomskom blagostanju građana.

Iako se ne umanjuju napori koje su i druge zemlјe preduzele u borbi protiv pandemije COVID-19, ovo što su ovih šest zemalјa postigle je zaista za pohvalu. Iako je pandemija daleko od kraja, svijet definitivno može učiti od ovih zemalјa.


Izvor: scoopwhoop.com

Frontal/D.M.

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog