Društvo

Наталија Тривић: Нема тестирања ученика

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић поручила је да је дошло до погрешног тумачења Инструкције за праћење, вредновање и оцјењивање ученика током извођења наставе на даљину, која је јуче објављена на сајту Републичког педагошког завода.

Тривићева каже да неће бити званичних тестова, а табеле су објављене како би се ученици и наставници лакше организовали у коначној провјери знања.

- Није ријеч ни о каквом тестирању, дјеца неће полагати тестове или ићи у школу. Дакле, неће бити организовано тестирање на било који начин. То је, према Инструкцији Републичког педагошког завода, заправо распоред када се очекује да буде сублимирани дјечији радови или да ли ће, у договору са учитељицом, односно наставником, слати своје радове, презентације или имати квиз питања - појаснила је Тривићева.

Она је истакла да ће ученици на крају полугодишта бити оцијењени.

- Оно што је сигурно јесте да ће бити једна закључна оцјена, која ће укључити збир са полугодишта, оцјену која је већ добијена до проглашења ванредног стања и оцјену која ће бити вреднована путем упутства извођења наставе на даљину - навела је Тривићева.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog