Tehnologija

Fejsbuk uvodi novu opciju za četovanje

Fejsbuk će lansirati novu opciju za četovanje sa ciljem da iskorisiti novonastalu situaciju kao i da pruži alternativu u uslugama video konferencija.

Mesendžer Sobe, opcija koja će biti dostupna na Fejsbuku kao i u Mesendžer aplikaciji dozvoliće video četovanje za 50 osoba i neće zahtjevati naloge na Fejsbuku.

Četovanje će biti besplatno i vrijeme neće biti ograničeno, a korisnici će moći na naprave "sobe" sa bilo kog Fejsbuk proizvoda, uključujući WhatsApp i Instagram.

Cilj je da novi grupni video čet pruži više društveni, a manje korporativni osjećaj, kao što je bilo do sada, poručio je Mark Zakerberg.

Zbog pandemije korona virusa, ostanka i rada od kuće povećan je broj korisnika video četovanja, pa je tako aplikacija Zoom, koja se prije pandemije koristila za poslovne sastanke, za samo nekoliko mjeseci dobila više od 300 miliona korisnika. Poslije najave Fejsbuka o uvođenju Mesendžer Soba, zabilježen je pad akcija ove aplikacije.

Fesjbuk takođe bilježi rast, više od 700 miliona ljudi svaki dan koristi video pozive ili pravi glasovne poruke. Ova brojka je porasla nakon izbijanja pandemije.

Mark Zakenberg je rekao da je naučio iz grešaka koje su se dogodile Zoom-u. Ova aplikacija je imala više sigurnosnih problema, privatne informacije korisnika su bile izložene riziku kao i napadu hakera koji su postavljali rasističi sadržaj u četovima korisnika.

Fejsbuk korisnici koji će koristiti novu uslugu moće da izaberu članove, kao i da ih izbrišu ili blokiraju, a iz kompanije su poručili da neće slušati ili gledati video pozive kao i da neće biti moguće da korisnici snimaju svoje pozive, piše magazina "The Time". 

 
 
Frontal/A.G.
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog