Društvo

ФЗО продужио финансирање здравствених услуга: Сви становници Српске осигурани до 11. маја

Фонд здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске продужио је до 11. маја финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане - и осигуране и неосигуране.

У саопштењу из ФЗО се наглашава да то значи да су  сви грађани здравствено осигурани до 11. маја и не морају долазити да овјеравају здравствене књижице.

Из ФЗО наводе да је ова мјера донесена у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

ФЗО од 13. марта, пратећи мјере и препоруке Владе Српске с циљем спречавања ширења вируса корона, за сво становништво финансира здравствене услуге без овјеравања здравствених књижица.

- То је сада продужено до 11. маја, а ФЗО ће и даље пратити епидемиолошке смјернице и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се напомиње да се финансирање здравстевних услуга односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још нису регулисали свој статус.

Из ФЗО поново апелују на грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту.

Позивамо све грађане и да поштују епидемилошке мјере, посебно које се односе на ношење заштитних маски и рукавица, а све с циљем сузбијања вирусних инфекција - истиче се у саопштењу.

Све информације о здравственом осигурању као и о раду Фонда уопште грађани могу да добију од заштитника права на број 051/226-870, али и путем мејла zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

 

Извор: glassrpske.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog