Vijesti

Nissan za Ujedinjenu Srpsku: Vozač Nenada Stevandića slupao specijalno vozilo donirano Civilnoj zaštiti RS

Specijalno vozilo Civilne zaštite slupano je u vrijeme kada je korišteno za stranačke potrebe, odnosno da bi se njime vozio šef "Ujedinjene Srpske" Nenad Stevandić.

Namjensko vozilo, opremljeno specijalizovanom opremom, u vlasništvu Civilne zaštite Republike Srpske, vrijedno više od 140.000 konvertibilnih maraka, nedavno je slupano. Cijeli slučaj se pokušava zataškati, a oštećeno vozilo sakriveno je negdje u Banjaluci, rekli su Žurnalu dobro obaviješteni izvori iz CZ RS. Vozilo je polovinom 2019. godine Civilnoj zaštiti RS donirala Ambasada Japana u BiH, kako bi ojačala tu instituciju.

Na čelu Civilne zaštite RS od prošle godine je Milan Novitović, kadar „Ujedinjene Srpske“, koji je to vozilo, kao da je riječ o njegovoj ličnoj imovini, ustupio na korištenje stranačkom šefu Nenadu Stevandiću. Vozilo je slupano u vrijeme kada je korišteno za stranačke potrebe, odnosno da bi se njime vozio šef te stranke Nenad Stevandić. Radi se o specijalnom vozilu Nissan X-trail, registarskih oznaka K47-0-908, koje se tretira kao „lidersko vozilo za zaštitu i spasavanje“.

Po ustaljenoj matrici, na direktorske pozicije u institucijama i ustanovama dolaze ljudi po stranačkoj liniji. Onda ti partijski direktori u tim institucijama i ustanovama zapošljavaju stranačke kadrove. Tako je v.d. drektora CZ RS Milan Novitović, Stevandićev pulen iz Bijeljine, u Upravu CZ zaposlio dvojicu braće Jašarević.

Milana Jašarevića je Novitović 16. novembra prošle godine zaposlio na određeno vrijeme, na radno mjesto - viši stručni saradnik za planiranje, obuku i za međunarodnu saradnju, iako ne ispunjava minimalne uslove predviđene važećim pravilnikom za to radno mjesto, tvrde izvori Žurnala iz CZ RS. Milan Jašarević i pored svega prima platu državnog službenika sa visokom stručnom spremom, iako se, kako tvrde naši izvori, do sada nije pojavio na poslu u Upravi CZ RS.

Zapravo, njegov zadatak je bio da specijalnim vozilom Nissan X-trail vozi stranačkog bosa Nenada Stevandića. Drugi brat Jašarević je vozač v.d. direktora CZ RS Milana Novitovića.

Stevandić je jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika, a kadrovi njegove stranke polako, ali sigurno preuzimaju sve više direktorskih pozicija u entitetskim preduzećima i ustanovama. Prema izvorima Žurnala, postavljenja kadrova te stranke na važne funkcije u RS izazvale su veliko nezadovoljstvo u samom SNSD-u, čiji je lider Milorad Dodik.

 

Izvor: zurnal.info
Piše: Ljiljana Kovačević
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog