Region

"Dobro došao vladiko": Doček Joanikija u Đurđevim stupovima kod Berana (VIDEO)

Sinoć je priređen veličanstven doček episkopu Joanikiju u Đurđevim stupovima, sjedištu Eparhije budimljansko-nikšićke, gdje vladika stoluje već 20 godina.

Veliki broj ljudi okupio se da pozdravi svog vladiku, koji se u manastir u kom je sjedište eparhije vratio poslije utamničenja zbog poštovanja vjernika i praznika Svetog Vasilija.

Snimak iz vazduha dovoljno govori koliku su počast vjernici željeli da odaju episkopu koji je stekao veliki ugled. Oni su tijelima ispisali pozdrav „Dobro došao, vladiko“ i raširili zastavu dugu više desetina metara.

Vladika Joanikije se obratio okupljenim građanima i poručio da ova podrška njemu je podrška Crkvi i vjeri. On je kazao da vlast koristi nečiste i sramne metode protiv djece.

„Ratuju sa djecom i sa omladinom. Prebijaju djecu i omladinu. Svoje nečiste i sramne metode koriste protiv omladine. Sram ih i stid bilo za ono prebijanje djece!“

On je upitao kakva je to vlast koja decenijama ratuje sa Njegošem i njegovim grobom, a sada je krenula da ratuje i sa Svetim Vasilijem Ostroškim.

„Ali, draga braćo i sestre, oni koji misle da će poniziti našu vjeru, njih će poniziti Gospod Bog.“

 

Извор: Спутњик/ИН4С
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog