Vijesti

Odbijena Jovićeva žalba na krađu struje, mora platiti 37.652 KM

Vlasnik banjalučkog lokala „Jova bar“ Miloš Jović, nije uspio da ospori račun od 37.652 KM, koji su u septembru prošle godine obračunali radnici „Elektrokrajine“ zbog krađe električne energije, saznaje portal CAPITAL.

Naime, Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske (RERS) koja je zasijedala 14.05., odbila je njegov zahtjev, što znači da mu je jedino preostalo da račun pokuša da ospori preko suda.

„Zahtjev se odbija kao neosnovan“, navodi se u saopštenju RERS-a.


Podsjećamo, protiv Miloša Jovića ali i njegovog oca Milutina, Policijska uprava Banjaluka podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su krali električnu energiju.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka su potvrdili da se predmet nalazi kod postupajućeg tužioca, te da Miloš Jović, koji se vodi kao vlasnik, nije jedini koji je prijavljen u ovom slučaju za ovo krivično djelo.

Inače, prijava je podnesena mjesec dana nakon što je ustanovljeno da se u „Jova baru“ krade struja.

Krajem septembra prošle godine pronađeno je neprijavljeno brojilo za električnu energiju, preko kojeg su se napajalo pet utičnica i dva reflektora. Otkriveno je i pet utičnica koje su spojene direktno na mrežu, bez mjerenja.

Na osnovu toga je napravljen zapisnik kao i račun za neovlašteno utrošenu struju od 8.817,24 KM.

Jović je struju, kako se navodi u zapisnicima „Elektrokrajine“, krao i preko magacina koji koristi „Jova bar“, a koji im je pod zakup dalo ”Sportsko ribolovno društvo”.

Osmislili su sistem da se iz magacina, direktno iz distributivnog ormara povuku kablovi preko kojih je napajao kafe aparat i četiri frižidera. Joviću je zbog toga isporučen račun od 28.835,45 KM, koji odbija da plati.

Najuži članovi porodice Jović bave se brojnim poslovima iz raznih djelatnosti a bliski su i sa Strankom nezavisnih socijal demokrata (SNSD).

 

Povezana vijest: http://www.frontal.ba/novost/101525/vlasnik-jova-bara-mjesecima-krao-struju

 

Izvor: Capital.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog