Zanimljivosti

Prve "Džordanke" prodate za rekordnih 560.000 dolara

Veličanstvene patike NBA-a zvijezde Majkl Džordana prodate su za rekordnih 560.000 dolara na internetskoj aukciji, saopštio je Sotebi u nedjelju.

Očekivalo se da će se "Air Jordan 1s", dizajnirane za Džordana 1985. godine, i prve patike sa potpisom, prodati za između 100.000 i 150.000 dolara na aukciji, prenosi Rojters.


Poznata po prodaji multimilionskih umjetnina, aukcijska kuća Sotebi je prošle godine održala svoju prvu aukciju posvećenu patikama i tada je postavila svjetski rekord od 437,500 dolara za patike Najki iz 1972. godine poznate kao "Moon Shoe".

"Vidjeli smo ogromne ponude sve do trenutka kad se prodaja završila, čija je vrijednost više nego udvostručena samo u posljednjem satu", rekao je Bram Vočer, Soterbijev direktor razvoja e-trgovine.

„To u kombinaciji sa snažnim međunarodnim takmičenjem iz šest zemalja na četiri kontinenta pokazuje ne samo nevjerovatnu privlačnost Majkl Džordana... već i to da je prikupljanje patika zaista globalno i rastuće tržište.“

Kao i većina Džordaninih košarkaških patika, radi se o neusklađenom paru u veličini 13 (lijeva) i veličini 13,5 (desna).

 

Frontal/D.S.
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog