Politika

Сњежана Новаковић Бурсаћ: СДС се извлачи из договора о страним судијама

Шеф Клуба СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да су тврдње лидера СДС Мирка Шаровића да је преношење надлежности предлог Закона о Уставном суду БиХ само изговор.

Шеф Клуба СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да су тврдње лидера СДС Мирка Шаровића да је преношење надлежности предлог Закона о Уставном суду БиХ само изговор за непоступање у складу са договором постигнутим у Републици Српској по питању страних судија у Уставном суду БиХ.

Бурсаћева је рекла новинарима да се СДС извлачи из ове приче.

Закон је у редовној процедури и постоји њихова исказана воља на Уставноправној комисији где су били уздржани – рекла је Бурсаћева новинарима.

Она је истакла да је овај приједлог усклађен са Уставом БиХ и уставним рјешењима.

Експлицитно пише да Народна скупштина Републике Српске бира двоје судија, Представнички дом Парламента Федерације БиХ четири, а троје странаца предсједник Европског суда за људска права . подсјетила је Бурсаћева.

Она је истакла да није било начина да се омогући Народној скупштини Српске да бира троје судија ако у Уставу у јасно стоји да бира двоје.

То су њихови изговори за извлачење из заједничког договора – рекла је Бурсаћева.

 

Извор: novosti.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog