Politika

СНСД и СДСС потписали споразум, Мићић заједнички кандидат

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је јуче да ће предсједник Странке демократске српске Семберије /СДСС/ Мићо Мићић бити заједнички кандидат те двије странке за градоначелника Бијељине.

"Одлучили смо да заједнички наступимо на локалним изборима што подразумијева модификацију у структури власти у Бијељини. Мићић ће бити наш заједнички кандидат са мандатом од двије године, а након тога ће за ту функцију на изборима бити кандидат кога одреди СНСД", рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка руководства СНСД-а и СДСС-а.

Он је истакао да је коалиционо дјеловање технички, а да су суштински елементи потписаног споразума пројекти које планирају реализовати.

"Потреба да буду реализовани ти пројекти од интереса за Српску, Семберију и Бијељину су епицентар нашег окупљања. Изградња ауто-пута, насипа и многи остали пројекти који су предвиђени споразумом биће предмет нашег окупљања и суштина наше политике", нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, сви одборници који су чланови СДСС-а су сада дио нове скупштинске већине у Бијељини у коју ће СНСД унијети свој капацитет.

"Сарађиваћемо да бисмо учинили најбоље за Бијељину која је једно од стратешких мјеста у Српској. Вјерујемо да ћемо током неколико година заједничког рада инфраструктурно препородити Бијељину. Ово је политика окупљања, а не дијељења. Политика која нема националну димензију не може да рачуна на дугорочни успјех ни на локалном нивоу. Ово је најбоља понуда грађанима Бијељине", каже Додик.

Он је изразио увјерење да СНСД и СДСС могу да обезбиједе значајну пажњу људи са подручја Бијељине и да је манифестују на локалним изборима.

"Договарали смо да заједнички дјелујемо и када је ријеч о појединачним функцијама на нивоу Српске и БиХ. Вјерујемо да Мићић након двије године може да буде важан заједнички кандидат за неко од мјеста на републичком и нивоу БиХ. Вјерујем да почињемо успјешну сарадњу, а моја лична сарадња са Мићићем је увијек била добра", навео је Додик.

Предсједник СДСС-а Мићо Мићић истакао је да је задовољан што су двије странке потписале споразум од којег највећу корист треба да имају грађани Бијељине и Бијељина.

"Сигуран сам да можемо заједничким снагама реализовати пројекте о којима смо разговарали и направити бољи амбијент у Бијељини. Без комплетног јединства и подршке републичке власти немогуће је реализовати те пројекте", нагласио је Мићић.

Он је додао да ће позвати и остале политичке партије да заједно раде на реализацији пројеката као што су ауто-пут, заштита од поплава, уређење канала кроз град, Дрински насип, нова аутобуска и жељезничка станица и остали пројекти који су на првој страници споразума.

"То је основа, али то није све. Желимо да градимо јединство и капацитет који ће чувати интересе Српске и Бијељине. Доста је свађа и подјела и зато ћемо позвати све политичке странке да заједно градимо бољу будућност у Бијељини, а да онда то пренесемо на цијелу Српску и умјесто свађа и подјела имамо напредак и стабилну Републику. Сигуран сам да ће већина странака бити са нама у коалицији и показати озбиљност да радимо заједно на јединству, пројектима и очувању Бијељине и Српске", каже Мићић.

Он је истакао да се његова политика увијек заснивала на томе шта ће урадити, а не на критикама других.

"Моја сарадња са људима са којима сам данас потписао споразум траје 20 година. Знао сам да ми се може догодити да будем искључен из СДС-а, али између високе политике и локалне политике, одлучио сам се за интерес грађана и Бијељине. Цијели живот сам био локални политичар, желим да то будем и даље и да направимо добре пројекте. Свој политички капитал стављам у функцију народа и Семберије и желим да јединство направимо на нивоу цијеле Српске", поручио је Мићић.

Предсједник бијељинског Градског одбора СНСД-а Недељко Ћорић изјавио је да је створен јак капацитет у Бијељини који ће гарантовати стабилну власт у Бијељини.

"Грађанима ћемо моћи да гарантујемо да ћемо на најодговорнија мјеста именовати способне људе и мијењати оне који неодговорно обављају свој посао. Овим шаљемо поруку јавности и свим локалним заједницама да је важно да се окупимо око заједничких циљева. Они нису детерминисани само на локалном нивоу, него треба да имају шири значај у вези са националним јединством", рекао је Ћорић.

Он је додао да је од данас већина у Народној скупштини Републике Српске богатија за једног квалитетног човјека јер ће Дарко Митрић дијелити њене вриједности.

Народни посланик Дарко Митрић, који је до сада дјеловао у посланичком клубу СДС-а, изјавио је да ће његов статус бити дефинисан наредних дана.

"Мање је важан мој статус у свему овоме и фокус треба да буде на томе шта су грађани Семберије добили овим споразумом", рекао је Митрић.

 

Извор: srna.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog