Vijesti

Мићо Мићић, лидер СДСС-а и кандидат за градоначелника Бијељине: Позивам и СДС да ме подржи

Рад на развоју Бијељине и Семберије те добробит грађана били су и остали кључни циљеви моје политичке каријере. То се није промијенило ни сада, а отворен сам за сарадњу са свима који дијеле ту визију.

Изјавио је то за “Глас Српске” лидер Српске демократске странке Семберије (СДСС) и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, који ће и на овогодишњим локалним изборима јурити нови мандат на челу тог града као заједнички кандидат те странке и СНСД-а.

- Радићу као и прије. Мој први и једини циљ увијек је био добробит грађана Бијељине и развој града. Радићемо са широком коалицијом. Отворен сам за сарадњу са свима који хоће да раде за Семберију, за њене грађане, добробит и развој Бијељине, за планиране пројекте, јединство на нивоу Републике - рекао је Мићић.

ГЛАС: Да ли је тај позив важи и за дојучерашње страначке колеге?

МИЋИЋ: Свима.

ГЛАС: На састанку са руководством СНСД-а, када је потписан споразум о сарадњи, договорено је да ћете бити кандидат са мандатом на двије године. То нисмо имали прилику да видимо. Због чега такав договор?

МИЋИЋ: Договор је да, након те двије године, на општим изборима будем кандидат за неку другу позицију. Предсједник СНСД-а Милорад Додик је јасно рекао да ћу имати подршку. У тој варијанти мјесто градоначелника Бијељине иде некоме из СНСД-а.

ГЛАС: Да ли је разговарано о томе на коју бисте позицију могли?

МИЋИЋ: Рано је. О томе ћемо се договарати ако будемо живи и здрави. Када буде све то, лако ћемо се договорити. Сада нам је приоритет да урадимо добре ствари на локалном нивоу, реализујемо што смо зацртали и шта смо се договорили. Тек тада ћемо имати основа да причамо о неким вишим позицијама и нивоима власти.

ГЛАС: Значи у првом плану су сада, како кажете, грађани и развој града и тог дијела Српске?

МИЋИЋ: Само то, а генерално ћемо причати о стабилности наше политике на нивоу Републике Српске, јединству, очувању виталних интереса Српске и грађана.

ГЛАС: Дакле, остварени резултати на локалу ће бити одскочна даска за даље?

МИЋИЋ: Да.

ГЛАС: Очекујете ли фер изборну кампању, имајући у виду да Вам неки не опраштају политичке кораке на које сте се одлучити и због чега сте и искључени из СДС?

МИЋИЋ: Нећу ништа рећи против моје бивше странке. Схватиће они да сам у праву када будем добио подршку грађана, а са њима ћу сарађивати колико то они буду хтјели.

Пројекти

ГЛАС: Шта је основе програма са којим ћете пред суграђане?

МИЋИЋ: Ријеч је о неких 15, 20 пројеката. Један до њих је будући аутопут који иде преко територије града и прави везу са Србијом. Настављамо и са пројектима заштите од поплава, уређењем канала Дашница, а у плану је изградња нове спортске дворане и многи други. Битна нам је подршка и помоћ у вези са реализацијом кредита за водовод и канализацију, чиме бисмо могли да смањимо цијену воде за 30 одсто.

 

Извор: Глас Српске

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog