Republika Srpska

Banjaluka: Za socijalno zbrinjavanje izgrađeno 48 stanova u naselju Kuljani

Ukupno 48 stanova u tri novoizgrađena objekta u banjalučkom naselju Kuljani u narednom periodu biće dodijeljeno u zakup po modelu socijalnog stanovanja, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Pretpostavka za dodjelu ovog prvog bloka stanova za socijalne kategorije je donošenje odluke o fondu stambenih jedinica koje će biti dodjeljivane licima koja ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju.

Odluku, kojom će biti regulisano i buduće održavanje novoizgrađenih stanova, sutra će razmatrati odbornici na vanrednom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka.

Stanovi su sagrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a obaveza grada Banjaluka je da prije dodjele u zakup stambenih jedinica mora donijeti odluku o fondu socijalnog stanovanja.

Po tehničkom prijemu stambenog objekta u Kuljanima i dobijanja upotrebne dozvole, prava svojine biće upisano na grad Banjaluku - ističu iz banjalučkog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje vodi ove aktivnosti u ime grada.

U okviru programa socijalnog stanovanja u toku su aktivnosti na dobijanju tehničke dokumentacije za izgradnju još 50 stambenih jedinica u naselju Ada.

 

Izvor: srna..rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog