Svijet

Grad za online kupovinu se gradi u Dubaiju (FOTO)

Većina svjetskog stanovništva je, zbog pandemije virusa korona i svih svih mjera i zabrana koje su uvede, svoju kupovinu "preselila" na internet.

Kako su vlasnici prodavnica bili primorani da, zbog pandemije, zatvore iste, kupovina preko interneta je pocvjetala. Vlasti u Dubaiju su sigurne da će se ovaj novi trend nastaviti pa su započele pripreme za otvaranje nove zone slobodne trgovine "Dubai Commercity", baza za online trgovce.


Projekat vrijedan 870 miliona dolara gradiće se u neposrednoj okolini međunarodnog aerodroma, zajednička investicija dva državna preduzeća. Investitori tvrde da je pandemija korona virusa ubrzala razvijanje projekta.


Veličina novog "grada" će biti oko 185 hiljada metara kvadratnih, približno veličini Grand Central Terminala u Nju Jorku i biće podijeljen na tri centra: posao, logistika i društvo. U centru namijenjenom za posao biće smješteno 12 zgrada, modernog i održivog izgleda za kompanije različitih veličina.


Stanari novog grada neće plaćati porez na prihod, a biće im dozvoljeno da koriste usluge podrške, poput zdravstva, administracije i bankarstva, kao i pristup magacinima, restoranima i kafićima, prenosi Si-En-En.


Prva zgrada će biti otvorena u novembru ove godine, a ostale do kraja 2023. godine.

 

Frontal/A.G.

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog