Svijet

Japanska aplikacija za podršku igračima na praznim stadionima (VIDEO)

Japan se polako priprema za otvaranje sportske sezone, ali će se utakmice igrati pred praznim stadionima. Nova aplikacija pruža nadu da se akcija ipak neće odvijati bez podrške navijača.

Japanska firma "Jamaha" razvila aplikaciju za pametne telefone koja dozvoljava fanovima da prate utakmice preko televizora, radija ili preko interneta i da, koristeći aplikaciju navijaju za svoj tim.

Korisnici aplikacije će moći da pruže podršku ili da kritikuju igrače, dok će se sve to prenositi na stadionu preko zvučnika.

Kako bi testirali aplikaciju, korišćeno je 58 zvučnika koji su bili smješteni na različite lokacije stadiona Šizuoka koji može da primi 50 hiljada ljudi. Korisnici aplikacije su mogli da biraju opcije i tako poslali svoju podršku i aplauz koji je odjekivao praznim stadionom.

Ipak aplikacija još uvijek ne dozvoljava korisnicima da ispituju odluke sudije kao i odluke igrača o njihoj ishrani, kako se većina igrača borila da ostanu u formi tokom izolacije, prenosi Gardijan.

Iz "Jamahe" su poručili da su aplikaciju razvili kako bi pružili fanovima pravi osjećaj utakmice, iako nisu prisutni na stadionu. Aplikacija demonstrira sposobnost da se stvori atmosfera slična pravim sportskim susretima.

 
 
Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog