Politika

Borenović: 20 godina slušamo istu priču, dobro je nema rata a zemlja se prazni!

"Dvadeset godina slušamo istu priču, dobro je nema rata a zemlja se prazni, sve je slabija, sve siromašnija, korupcija sve pristunija, bahatost dominira, podobnost nikada nije pristunija kao sada", kazao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović gostujući u emisiji Telering na RTRS-u.

"Ovo sve ide u neku blokadu. Ta riječ blokada je toliko pristuna u ovoj zemlji, da je to postalo pravilo. 20 godina slušamo istu priču, dobro je nema rata a zemlja se prazni, sve je slabija, sve siromašnija, korupcija sve pristunija, bahatost dominira, podobnost nikada nije pristunija kao sada. Ti neki tokovi su otišli u toliko negativnom pravcu. Svako tu ima svoju mjesto, vlast sa svojim mehanizmima, a opozicija svoje mjesto sa svojim mehanizmima", kazao je Borenović komentarišući situaciju u BiH, "gdje se nalazimo i kuda to sve ide".

Na pitanje novinara ko je u državi opozicija kada su svi na vlasti, Borenović je odgovorio da "imamo vlast svih institucija koju čine tri političke partije koje su taj dogovor napravilе prije par mjeseci, te da se danas jasno zna ko je vlast a ko opozicija".

Borenović je istakao i da je tokom pandemije bio u kućnoj izolaciji te da je za razliku od nekih političara koji su trebali biti primjer građanima, poštovao sve preporučene mjere. Takođe, pohvalio je sve doktore i zdravstvene radnike, posebno naglasivši da su građani pobijedili koronu svojim ponašanjem i poštovanjem svih zdravstvenih mjera.

„S druge strane imate jednu elitu koja to nije radila. Vi sa druge strane imate jedan potpuno otuđen sistem vrijednosti ljudi koji su se bahato ponašali i dernečili u doba korone. Imali ste takođe i slike nabavke te famozne pokretne bolnice koja očigledno ničemu ne služi, koja je bruka i sramota ove vlasti. Imate ministra koji je ponavljao četvrti razred srednje škole, 12 godina pohađao privatni fakultet i još mnogo toga“, kazao je Borenović.

Istakao je da je za to da se povećaju plate zdravstvenim radnicima i svima onima koji su bili na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa, ali i da je za to da se kazne svi oni koji su u to vrijeme „lovili po mutnom“. 

„Da li vi stvarno mislite da Turistička organizacija koja je nabavljala maske, da to treba Republici Srpskoj. Mislite li da zdravstvenom sektoru treba garaža od 35 miliona KM“, pitao je Borenović.

„Kao neko ko je predsjednik jedne političke partije, ostavio bih u potpunosti da se zdravstvenim mjerama i preporukama bave zdravstveni radnici i zdravstvena struka, a Vladi bih isključivo tražio da se bavi ekonomskim mjerama. Mi smo danas u situaciji da smo jedini u regionu da nismo isplatili tu subvenciju poreza i doprinosa za mart i platu za april“, kazao je Borenović.

Na pitanje hoće li biti izbora, Borenović je odgovorio da smatra da kada je u pitanju izborni proces ulazimo u jednu ozbiljnu krizu.

„Posljednjih nekoliko dana smo svjedoci jedne ozbiljne krize kada je u pitanju finansiranje izbornog procesa. Upitno je i prolongiranje izbora za 15. novembar zato što nema para za izbore, zato što određene vladajuće strukture blokiraju donošenje budžeta i finansiranje izbornog procesa“, kazao je Borenović u Teleringu.

 

Frontal/D.S.
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog